Politică

Directiva Monicăi Macovei privind confiscarea averilor provenite din infracțiuni, adoptată de Consiliul UE

Directiva privind confiscarea averilor provenite din infracțiuni, lucrată și finalizată de europarlamentarul român Monica Macovei, a fost adoptată și de Consiliul UE.

Averile averile ascunse de infractori pe numele unor rude sau prieteni vor putea fi confiscate și în România, potrivit Directivei privind punerea sub sechestru și confiscarea bunurilor provenite din infracțiuni, adoptate vineri, 14 martie 2014, și de Consiliul UE.

În plus, averile nejustificate ale celor condamnati pentru corupție, criminalitate organizată, criminalitate informatică și orice infracțiune pentru care legea prevede închisoarea de minimum 4 ani vor fi confiscate de judecator chiar dacă nu fac obiectul condamnării penale.


“Cel mai important este să luăm banii infractorilor. Dacă îi trimitem numai la închisoare și nu le luăm banii, ne râd în nas. Ca să câștigăm lupta cu criminalitatea, trebuie să luam banii nejustificați legal sau mutați pe numele altora. Acești bani vor intra în bugetul public și vor folosi oamenilor cinstiți”, declară Monica Macovei pe blogul ei.

Directiva a fost adoptată de Parlamentul European la 25 februarie 2014.

Ultimele Stiri
abonare newsletter