Politică

Bugetul CJ Cluj, rectificat după 2 luni

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/20_ziua/05-sedinta-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii judeţeni analizează azi rectificarea bugetului după ce s-au primit bani de la Guvern şi mai multe instituţii au cerut redistribuirea unor fonduri.</p>

 

Consilierii judeţeni vor discuta, în şedinţa ordinară de astăzi, un proiect privind rectificarea bugetului judeţului pe anul în curs, ca urmare a primirii unor fonduri de la nivel central şi a unor solicitări de redistribuire de sume venite din partea mai multor instituţii.


 

La începutul lunii martie, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a alocat 5,9 milioane de lei pentru lucrările executate şi nedecontate în anii anteriori, inclusiv anul 2010, din programul de pietruire, reabilitare, modernizare şi/sau asfaltare a drumurilor de interes judeţean şi de interes local. De asemenea, MDRT a alocat luna aceasta 200.000 de lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat pentru continuarea lucrărilor de investiţii în turism începute în anul 2010. Banii vor merge înspre obiectivul de investiţii ”Schi Băişoara” – 150.000 de lei şi înspre proiectul ”Construcţii centre de salvare în Masivul Bihor” – 50.000 de lei.


500.000 de lei
pentru secţia ATI
a Spitalului de Copii


Tot de la bugetul de stat a fost alocată şi suma de 485.000 de lei pentru reparaţii capitale la secţia ATI (anestezie şi terapie intensivă) a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.


În cazul Institutului „Octavian Fodor” s-a solicitat realocarea sumei de 107.000 de lei de la obiectivul „Extindere şi amenajare corp bucătărie prin supraetajare complex – Medicală III - Chirurgie III“ la obiectivul de investiţii “Instalare ascensor hidraulic de spital montat pe faţada clădirii Secţiei Clinice Medicină Interne I şi Medicină Interne II din cadrul Complexului Medicală III-Chirurgie III“.

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj a solicitat aprobarea suplimentării bugetului total de venituri şi cheltuieli pe anul 2011 cu suma de 12.490 de lei, ca urmare a încasării unor venituri proprii peste valoarea planificată la perioadă deoarece au fost aprobate majorări ale taxelor speciale aferente activităţilor desfăşurate pe linie de stare civilă şi evidenţa persoanelor, sumă ce va fi utilizată pentru acoperirea cheltuielilor de la capitolul bunuri şi servicii.


O altă modificare vine ca urmare a solicitării Şcolii Speciale Dej, care a cerut realocarea sumei de 20.000 de lei de la obiectivul de investiţii schimbarea instalaţiei electrice la obiectivul “microbuz transport elevi”.

În ceea ce priveşte Tetarom SA, se va discuta realocarea sumei de 500.000 de lei prevăzută iniţial pentru consolidarea de teren în incinta parcului Tetarom I, astfel: 51.000 de lei pentru proiectul “amenajare zonă de acces staţie de epurare  mal Someş - Tetarom III” şi 449.000 de lei pentru achiziţionarea de teren în zona Tetarom III pentru modernizarea drumurilor de acces.

 

Redistribuire de fonduri
pentru amenajarea
exterioară a stadionului

 

O altă redistribuire de fonduri vizează construirea “Cluj Arena”, noul stadion al judeţului Cluj. Astfel, din totalul de 96 de milioane propuşi pentru acest obiectiv, se doreşte redistribuirea sumei de aproape 2 milioane de lei pentru „coordonarea şi urmărirea lucrărilor de către Consiliul Judeţean la acest obiectiv, precum şi pentru asigurarea fondurilor necesare amenajării exterioare a obiectivului de investiţii menţionat”.

abonare newsletter