Politică

112,8 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor judeţene

<p />În loc de 718 km vor fi modernizaţi numai 481, iar termenul de finalizare a lucrărilor a fost extins până în anul 2015.

Proiectul modificat privind reabilitarea drumurilor judeţene se va afla astăzi pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean.

 


Numărul de 718 kilometri anunţaţi iniţial a fost redus la 481, fiind modificată tototdată şi perioada de implementare a proiectului. Acesta nu se va mai desfăşura până în anul 2012 aşa cum se dorea iniţial, ci până în anul 2015. În ceea ce priveşte valoarea proiectului, aceasta a fost stabilită la 462,4 milioane de lei cu TVA (112,8 milioane de euro cu TVA), iar principala sursă de finanţare va fi buhetul judeţului. Numărul loturilor de drumuri ce vor fi reabilitate a scăzut de la şapte la cinci. Durata acordului-cadru ce va fi încheiat în urma licitaţiei pentru execuţie a fost fixată la patru ani, iar durata de garanţie a lucrărilor va fi de cinci ani de la recepţia acestora.

„Vom intra în şedinţa de Consiliu Judeţean cu proiectul modificat. Apoi, în câteva zile, vom publica şi noul anunţ de licitaţie. Între timp, comisia tehnică a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a aprobat toate drumurile propuse de Consiliul Judeţean în cadrul programului privind modernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri. În total, noi am propus 160 de kilometri”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.


Vă reamintim că, la începutul acestei luni, Consiliul Judeţean a decis să anuleze licitaţia pentru reabilitarea a 718 kilometri de drumuri judeţene, ca urmare a condiţiilor impuse de banca finanţatoare. Lucrările de modernizare şi reabilitare ce se vor realiza în cadrul proiectului cuprind: lucrări de terasamente, lucrări la fundaţia drumului, proiectarea sistemului rutier din îmbrăcăminte de beton de ciment, lucrări de scurgere a apelor, amenajarea pe minimum 50 metri a drumurilor laterale, proiectare podeţe transversale şi laterale, proiectare de lucrări de siguranţa circulaţiei, lucrări de reparaţii la poduri şi podeţe, lucrări de apărări de maluri şi ziduri de sprijin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter