Politică

UDMR Cluj se delimitează de Jobbik

Parlamentarii udemerişti clujeni consideră că toate partidele extremiste ar trebui interzise.

Reprezentanţii UDMR Cluj subscriu declaraţiilor preşedintelui Traian Băsescu de marţi, referitoare la interzicerea acţiunilor partidului extremist maghiar Jobbik pe teritoriul României.

Şeful statului sublinia că, pe fondul crizei, în Europa, extremismul de dreapta şi cel de stânga prind iarăşi rădăcini. Declaraţia acestuia este completată de cea a reprezentanţilor UDMR Cluj.


Interzişi în Ungaria, interzişi şi aici!

În opinia acestora, toate partidele extremiste ar trebui scoase în afara legii. „Cred că toate partidele de acest fel trebuie interzise, indiferent că sunt din România sau Ungaria. Mă refer şi la Jobbik şi la Noua Dreaptă. Am spus de fiecare dată că nu susţinem extremismul, de oricare ar fi el“, a declarat liderul UDMR Cluj, Mate Andras.  

Acelaşi lucru îl subliniază şi senatorul UDMR de Cluj Laszlo Attila care consideră că dacă Jobbik este interzis în Ungaria, trebuie interzis şi pe teritoriul ţării noastre. „Aşa cum Garda Maghiară este interzisă în Ungaria, pentru că Jobbik şi-a făcut această formaţiune - Garda Maghiară - aşa ar trebui interzisă şi la noi. Cred că toate organizaţiile extremiste ar trebui interzise, nu avem nevoie de circ permanent. Ne fac mai mult rău“, a declarat Laszlo Attila.  


Pe fondul crizei, extremismul prinde din nou rădăcini

Marţi, preşedintele Traian Băsescu a declarat, referindu-se la Jobbik, că „e timpul să punem capăt acţiunilor acestui partid pe teritoriul României, şi cer public Guvernului şi Parlamentului să se emită act nrmativ prin care prezenţa pe teritoriul României a membrilor şi liderilor acestui partid să fie interzisă. Este un partid extremist".

Ultimele Stiri
abonare newsletter