Politică

Subprefectul de Cluj, Mihnea Iuoraş, ar putea fi schimbat după intrarea UDMR la guvernare

UDMR ar putea primi postul de subprefect al judeţului Cluj în urma negocierilor cu PSD. Numele celui care ar putea cupa acest fotoliu încă nu se cunoaşte, el urmând să fie stabilit săptămâna viitoare după o serie de discuţii care vor avea loc în interiorul Uniunii. În momentul de faţă postul de subprefect al judeţului Cluj este ocupată de Mihnea Iuoraş.

Potrivit unor surse din interiorul UDMR, cel mai probabil se va prefera numirea unei persoane care să fie specializată în studii juridice. Numele cele mai vehiculate sunt ale consilierului local Emese Olah şi ale fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, Fekete Emoke.

Contactat telefonic, subprefectul de Cluj, Mihnea Iuoraş, a precizat că se află la Bucureşti şi că va reveni cu precizări.


În urma negocierilor pe care UDMR le-a avut cu PSD după acceptarea intrării la guvernare şi după învestirea noului cabinet, formaţiunea maghiară a cerut o serie de posturi de prefect şi de subprefect în mai multe judeţe ale Transilvaniei.

În cele din urmă s-a acceptat doar nominalizarea unui singur post de prefect pentru UDMR, într-unul din cele trei judeţe din Secuime, iar liderii formaţiunii au optat pentru Mureş.


„Aşa am considerat că este corect şi solidar”, a spus Antal Arpad Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe.

Se pare însă, că alegerea acestui judeţ n-ar avea legătură cu renunţarea de bună voie a maghiarilor la postul de prefect de Covasna - una dintre cerinţele tradiţionale ale udemeriştilor ori de câte ori Uniunea intra la guvernare – ci cu încăpăţânarea deputatului pesedist  Horia Grama, singurul parlamentar român din acest judeţ, care a reuşit să îşi impună punctual de vedere şi în faţa lui Victor Ponta.


Antal Arpad a mai declarant şi că UDMR nu este interesată de funcţiile de subprefecţi din judeţele Covasna şi Harghita, deoarece le-ar fi putut obţine prin ieşirea PNL de la guvernare.

UDMR ar mai vrea, mai ales în urma renunţării la postul de prefect de Covasna, pe cel de prefect al judeţului Mureş. Preşedintele organizaţiei judeţene a UDMR Braşov, Attila Kovacs, a declarat că unul dintre cele trei posturi de prefect pe care le-a solicitat Uniunea în urma negocierilor este cel din judeţul său.

Ultimele Stiri
abonare newsletter