Politică

Băsescu semnează miercuri numirea noilor miniştri

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a ajuns la un acord cu premierul Victor Ponta, astfel că miercuri el va semna numirea noilor miniştri, iar Guvernul urmează să-şi asumea răspunderea în Parlament pe programul de guvernare.

Președintele statului a afirmat că dacă nu se ajunge la un acord ar însemna o prelungire a Guvernului cu foarte mulţi interimari.

”Sesizarea făcută de parlamentarii PDL şi PMP va continua să producă efecte, dacă nu o retrag ei.  Sper că aşa cum eu îmi respect partea din acord şi partea din acord care revine guvernului să fie respectată în termenii stabiliţi. Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un nou program, în consecinţă eu voi valida azi miniştrii care au trecut ieri prin Parlament”, a declarat Traian Băsescu în cadrul unei conferițe de presă.


Șeful statului a mai adăugat că a avut o discuție, miercuri, cu Victor Ponta prin care au căzut de acord ca el să valideze noii miniștrii dacă Guvernul îşi va asuma răsunderea pe un nou program.

”În cursul zilei de astăzi am avut o nouă discuţie cu premierul Ponta. Am ajuns la un acord, care constă în următoarele: Guvernul îşi va asuma răsunderea pe un nou program, în consecinţă, eu voi valida astăzi miniştrii care au trecut ieri prin Parlament, sper ca aşa cum eu îmi respect partea din acord, şi partea care revine Guvernului să fie respectată în termenii stabiliţi”, a mai precizat președintele României.


Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, în urma întâlnirii cu premierul Victor Ponta, că s-a stabilit să fie aşteptată decizia CC pe sesizarea PDL privind hotărârea de marţi a Parlamentului şi să nu fie asumată răspunderea pe un nou program de guvernare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter