Politică

Cine minte, Ponta sau Antonescu?

După ce „au divorţat“, Victor Ponta şi Crin Antonescu îşi spală rufele în public, acuzându-se reciproc de minciună.

Crin Antonescu l-a atacat dur pe Ponta, după ce acesta a afirmat că liderul liberalilor a înaintat Legea amnistiei pentru a fi adoptată. Reacţia fostului co-preşedinte al USL nu a întârziat să apară, Antonescu numindu-l pe Ponta scandalos de mincinos.

„Aceasta nu e o minciună banală, e scandalos să afirmi asta ca premier în Parlament și în fața opiniei publice. Se știe foarte bine că legea a fost inițiată de deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun și se poate verifica acest lucru”, a spus Antonescu. „N-am nicio ezitare să spun că PNL s-a comportat ireproșabil în cadrul USL”, a adăugat președintele PNL. Nu in ultimul rand, Antonescu a precizat ca partidul pe care il conduce a blocat Legea amnistiei. Liberalii au cerut înaintea ruperii USL, de mai multe ori, aducerea legii în plen pentru a fi respinsă. Legea amnistiei a fost de altfel mărul discordiei între cele două partide, fiind unul dintre motivele pentru care PSD şi PNL au pus capăt Uniunii.


Marţi, premierul a vorbit în Parlament, despre Legea amnistiei, afirmând că aceasta a fost propusă de liberalii Crin Antonescu şi Relu Fenechiu. De asemenea, premierul a criticat PNL, afirmând că liberalii „stau în poziţia USL“. „Programul privind amnistia şi graţierea a fost propus de Relu Fenechiu şi de Crin Antonescu. Vreau ca adevărul să rămână consemnat şi vreau ca acest gen de dezbateri să fie foarte clare"“, a spus premierul.

PSD insistă: Legea amnistiei trebuie votată

Acum, că USL s-a rupt, este înlăturat şi ultimul obstacol din calea uniunii PSD – PC – UNPR pentru a vota legea amnistiei. De altfel, aceasta a revenit în discuţie marţi după ce noul ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a spus că Legea amnistiei trebuie adoptată după dezbatere publică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter