Politică

GUVERNUL Ponta III a primit votul Parlamentului. 346 opţiuni au fost favorabile. Votul a fost anunţat în Plen

Guvernul Ponta III a primit, marţi, votul Parlamentului, fiind întrunite 346 opţiuni favorabile, în timp ce 192 senatori şi deputaţi s-au exprimat "împotrivă". Votul exprimat în Parlament a fost anunţat în plenuRILE reunite.

Votul exprimat în Parlament pentru Guvernul Ponta III a fost anunţat în plenul reunit, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, precizând presei, pe de altă parte, că Hotărârea Parlamentului a fost votată de el şi de vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu.

Valeriu Zgonea a menţionat că Hotărârea este semnată, după ce a trecut de votul Parlamentului, de el, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului.


El a spus că acest lucru este "perfect legal şi constituţional", după demisia lui Crin Antonescu de la şefia Senatului, şi că urmează ca această Hotărâre să fie trimisă spre publicare în Monitorul Oficial.

Pentru validare erau necesare minimum 288 de voturi.


Parlamentarii au votat secret cu bile asupra proiectului de hotărâre privind modificarea structurii şi a compoziţiei politice a Guvernului României.

La propunerea liderului deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a fost introdus în proiect articolul potrivit căruia Guvernul şi-a asumat programul de guvernare cum a fost prezentat în şedinţa comună din 21 decembrie 2012, angajamentele USL fiind preluate şi asumate de formaţiunile politice care compun şi susţin actualul Guvern.

Ultimele Stiri
abonare newsletter