Politică

Daniel Buda: „Victor Ponta, corigent la disciplina de Drept Constituţional!“

Preşedintele PDL Cluj Daniel Buda cere demisia de îndată a premierului Victor Ponta, declarându-l corigent la disciplina de Drept Constituţional, ca urmare a declaraţiilor conform cărora preşedintele Traian Băsescu nu ar putea ataca la Curtea Constituţională Guvernul Ponta 3.

„Victor Ponta face abstracţie de articolul 103, coroborat cu articolul 146, litera e, unde se arată foarte clar că CCR soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice la cererea preşedintelui României , a unuia dintre preşedinţii celor două camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii. De altfel, Legea 47 din 1992, coroborată cu deciziile Curţii Constituţionale Nr. 54 şi 53, prevăd posibilitatea de a se ataca la CCR hotărârile Parlamentului care afectează valori, reguli şi principii Constituţionale, sau după caz, organizarea şi funcţionarea autorităţilor şi instituţiilor de rang Constituţional, cum este cazul de faţă“, a declarat liderul PDL Cluj.

În opinia lui Daniel Buda, avem  un Guvern care nu este doar incompetent, ci şi „un Guvern ce urmează a fi investit ilegal şi cu încălcarea Constituţiei“.  


Vă reamintim, duminică, şeful statului a precizat că va ataca noul guvern la CCR.

abonare newsletter