Politică

Antonescu: Nu mă cramponez, dar nici nu demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, după anunţul ieşirii PNL de la guvernare, că nu se cramponează de funcţia de preşedinte al Senatului, dar că nu are niciun motiv de a demisiona, precizând că această funcţie îi este indiferentă în actualul echilibru politic.

"Nu în funcţia de predinte al Senatului stau eu. Nu am niciun motiv eu să mă cramponez de funcţia din Senat dar nu am niciun motiv eu să demisionez din funcţia de la Senat", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

El a arătat că aprecierile făcute de senatorul PSD Ilie Sârbu cu privire la acest aspect au fost "destul de joase".


"Comentariile domnului Sârbu, om cu părul alb, au fost destul de joase. Domnul Sârbu ştie foarte bine, apropo de vilele de protocol, că nici nu ştiu unde sunt. Domnul Sârbu ştie foarte bine că funcţia de preşedinte al Senatului nu prin aşa ceva atrage interesul, nici măcar al domniei sale, darmite al meu. Dar mai ştie domnul Sârbu - poate că atât ştie, dar asta ştie bine - că asemenea texte se pot vinde", a arătat Antonescu.

El a spus că prin aceste discuţii se adânceşte, în mod "rău şi păcătos" o "idee populistă şi nefericită" în mintea oamenilor potrivit căreia poziţiile politice înseamnă maşini şi posibilitatea de a accesa nişte vile de protocol.


"Domnul Sârbu ce zice? «Îl mai ţinem acolo pe electoratul ăla al nostru, că de asta nu scade el sub 30%, din asemenea prostii. De 20 de ani îi prostim pe oameni». Şi crede că e sănătos. Dar nu e sănătos de fapt nici pentru oamenii politici, nici pentru cetăţeni", a spus Antonescu.

El a arătat că preşedinţia Senatului, în acest echilibru politic, îi este indiferentă.


"Este o demnitate pe care o respect pentru că e foarte importantă. Eu respect Parlamentul, cu toate aventurile şi cu toată componenţa lui şi ca atare e o funcţie care a fost dată printr-un vot al plenului Senatului, la propunerea unei formaţiuni politice. Nimeni nu-l împiedică pe domnul Sârbu să facă diverse acţiuni", a spus Antonescu.

El a mai spus că şi premierul Victor Ponta a fost ales de o majoritate parlamentară, ca şi preşedintele Senatului şi a arătat că lucrurile nu au legătură unul cu altul.


Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, marţi, că funcţia de preşedinte al Senatului deţinută de liderul PNL Crin Antonescu nu va fi contestată de PSD, adăugând totuşi că ar fi normal ca acesta să îşi dea demisia după ieşirea de la guvernare "dacă ar avea onoare".

 

Etichete: crin antonescu
abonare newsletter