Politică

Azi în Parlament - Parlamentul European. Monica Macovei: „Nu mai există niciun dubiu: Ponta se uită către Est și trădează România“

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că „Guvernul USL-Ponta“ a semnat un memorandum cu o firmă chineză de IT în care promite sprijin pentru implicarea acesteia în dezvoltarea unor sisteme de informație, critice pentru securitatea națională și parteneriatul României cu țările democratice din NATO și UE.

Monica Macovei, pe blog:

„Conform Hotnews.ro, SUA, cel mai important prieten și partener al României, au blocat participarea companiei chineze la o licitație publică din motive de securitate națională. Același lucru l-au făcut Marea Britanie, Canada și Australia.


Am spus de mai multe ori că Ponta schimbă direcția Vest și trădează România. Când profesorii români din regiunea Transnistreană erau reținuți și interogați de KGB-ul transnistrean, Ponta era la Soci cu Putin și se poza cu lideri nord-coreeni și ucrainieni. Când prietenii americani ne vizitau țara pentru a ne ajuta în apărarea statului de drept și a justiției independente, Ponta fugea ca un laș din țară. Când partenerii noștri din UE vorbeau de încredere și lipsa voinței politice de a combate corupția, Ponta se ducea în Parlament să salveze de la arestare un deputat PSD acuzat de corupție.

USL se dovedește o calamitate pentru România. Pune în pericol viitorul României, securitatea ei, bunăstarea și libertatea fiecărui român. Și asta pentru că mafia din și din jurul USL este alergică la valori, lege, dreptate. Cu fiecare acțiune împotriva legii, cu fiecare înțelegere pe sub masă cu țări din afara spațiului democratic, Ponta mai fură puțin din libertatea fiecărui român, din demnitatea lui și din buzunarul lui. Democrația nu e un bun dat, ea trebuie apărată. Acum trebuie să o apărăm de Ponta și de USL“. 

abonare newsletter