Politică

Vlad Filat: “Unele forţe politice încearcă să creeze noi focare de instabilitate pe teritoriul Republicii Moldova“

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a făcut miercuri, 5 februarie, un apel către cetăţenii Republicii Moldova şi către toate partidele politice să fie solidari şi să condamne acţiunile care vin în contradicţie cu interesul Republicii Moldova.

Vlad Filat a remarcat că evenimentele din ultimul timp din Găgăuzia demonstrează că în Republica Moldova există mai multe forţe politice care doresc dezbinarea societăţii, generarea conflictelor şi promovarea separatismului. După ce au promovat insistent ideea referendumului ilegal din autonomia găgăuză, din data de 2 februarie, aceste forţe încearcă acum să creeze noi focare de instabilitate pe teritoriul Republicii Moldova.

“Este obligaţia noastră să atragem atenţia asupra acestor manifestări şi să acţionăm în consecinţă. Vin cu un apel către membrii şi simpatizanţii de bună credinţă ai Partidului Comuniştilor şi Partidului Socialist din Republica Moldova, care nu doresc dezbinarea societăţii, generarea conflictelor şi promovarea separatismului, să fie vigilenţi şi să nu se lase manipulaţi”, a declarat Vlad Filat.


Liderul PLDM a precizat că acţiunile acestor aventurieri politici nu au nimic în comun cu interesele cetăţenilor Republicii Moldova, fiind vorba strict de interesele înguste ale unor profitori politici.

“Vin cu un apel către autorităţile administraţiei publice de nivelul unu şi doi să se întrunească pentru aprobarea declaraţiilor publice în susţinerea Statului Republica Moldova, a parcursului european al ţării şi de condamnare a acţiunilor de dezbinare şi separatism”, a declarat Vlad Filat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter