Politică

Udrea, despre absenţa lui Boc de la şedinţă: Să zicem că poate fi un semn pentru PDL

Deputatul Elena Udrea a afirmat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că probabil Emil Boc va explica de ce nu a mers la şedinţa PDL de la Braşov, adăugând: "Să zicem că poate fi un semn pentru PDL".

Întrebată, în conferinţa de presă susţinută sâmbătă la Sighişoara, despre absenţa lui Emil Boc de la Colegiul Director al PDL de la Braşov, Udrea a spus că va explica probabil chiar acesta de ce nu a mers la un partid sau altul.

"Să zicem că poate fi un semn pentru PDL", a afirmat Udrea, întrebată dacă apreciază că absenţa lui Boc este un semn, potrivit mediafax.ro.


Fostul preşedinte al PDL Emil Boc lipseşte de la şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL, care are loc, sâmbătă, la Braşov, vicepreşedintele partidului Cezar Preda declarând despre absenţa acestuia că, dacă Boc "consideră că altcineva i-a dat, ci nu PDL, este liber să facă ce doreşte".

De la şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL care s-a desfăşurat la Braşov, unde va avea loc şi Biroul Permanent Naţional al partidului, au lipsit primarul Clujului, Emil Boc, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava.


Întrebat despre absenţa lui Boc, vicepreşedintele PDL Cezar Preda a spus că Emil Boc este "un om care a primit enorm de la PDL".

"Domnul Boc este un om care a primit enorm de la PDL. Dacă domnia sa consideră că altcineva i-a dat, şi nu PDL, cum de fapt şi alţii consideră că ei şi-au luat, ci nu că le-a dat partidul, este liber să facă ce doreşte. L-am respectat, îl respect şi îl voi respecta atât timp cât este în interiorul partidului. Când nu va mai fi în partid, nu se va mai bucura de respectul meu", a afirmat Cezar Preda.


La rândul său, liderul PDL Theodor Stolojan a spus nu crede că Emil Boc va pleca la PMP.

"Nu cred că domnul Boc va merge la Mişcarea Populară. Domnul Boc iubeşte acest partid şi cred că va rămâne în PDL. Mie îmi pare rău de fiecare om care a plecat din partid, dar în viaţă asta este. Este o perioadă în care fiecare îşi face propriul examen de conştiinţă, ia deciziile pe care le crede de cuviinţă. Eu nu cred că vom avea pierderi mari pentru că partidul a trecut printr-o restructurare, printr-o organizare internă", a afirmat Stolojan.


Emil Boc nu a putut fi contactat pentru a explica absenţa sa de la şedinţa PDL.

Elena Udrea, care a demisionat din PDL şi s-a înscris în PMP, a declarat, vineri, că primarul Clujului, Emil Boc, s-ar putea regăsi "categoric" în Partidul Mişcarea Populară, ea precizând însă că fostul premier ar putea susţine PMP "de la distanţă, chiar rămânând în PDL".


Întrebată, într-un interviu la RFI, dacă Emil Boc s-ar putea regăsi în Partidul Mişcarea Populară şi dacă uşa acestei formaţiuni este deschisă pentru actualul primar al Clujului, Udrea a răspuns: "Categoric, da! Numai că legea nu permite primarilor să plece din partidul cu care au câştigat alegerile, însă evident că Emil Boc împărtăşeşte aceleaşi idei, aceleaşi proiecte, aceeaşi luptă pe care o duc şi Traian Băsescu şi echipa preşedintelui din PDL şi sunt convinsă că şi sub forma aceasta, de la distanţă, chiar rămânând în Partidul Democrat Liberal, Emil Boc este alături de efortul Partidului Mişcarea Populară şi de preşedinte de a se opune actualei Puteri, de efortul de a continua reforme importante, cum sunt cele care au demarat şi uitaţi că primesc piedici tot timpul şi acum mă refer la reforma justiţiei, spre exemplu".

Ultimele Stiri
abonare newsletter