Politică

Emil Boc poate aduce suflu nou în PDL

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/14_ziua/07boureanu-md.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Democrat-liberalii clujeni cred că suflul nou în PDL, despre care vorbeşte Vasile Blaga poate fi adus de noua echipă condusă de Emil Boc.</p>

 

Vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu a declarat ieri, la RFI că Emil Boc ar trebui să facă un pas în lateral, soluţia cea mai bună pentru şefia PDL fiind Vasile Blaga. Totuşi, democrat-liberalii clujeni consideră că, sub conducerea unui alt lider, PDL ar pierde din echilibrul politic şi administrativ, iar coaliţia care sprijină Guvernul s-ar “subţia”.


“În viaţa unui lider politic vin momente în care trebuie să facă un pas în lateral. Acest lucru nu se întâmplă numai la noi. Asta nu înseamnă încheiere de carieră politică. Dimpotrivă, poate însemna un moment de relansare. Să nu uităm că Emil Boc este în continuare premierul României, până la o altă decizie. Are în continuare sprijinul partidului şi cred că în momentul de faţă pentru Emil Boc viitorul carierei politice este legat de succesul reformelor pe care partidul le-a pus în practică”, a explicat Boureanu, la RFI. Pe de altă parte, Cristian Boureanu îl vede pe Emil Boc în funcţia de premier şi după alegerile interne din 14 mai. Deputatul a adăugat că PDL este un partid erodat de guvernare. La rândul său, Vasile Blaga a precizat, în repetate rânduri că partidul are nevoie de un “ritm nou”.

“E nevoie de un premier cu forţă politică”


Pe de altă parte, există şi membri ai PDL care îl văd pe Vasile Blaga retrăgându-se din lupta pentru şefia partidului, iar pe Boc lider al democrat- liberalilor pentru încă un mandat. Astfel, deputatul clujean, Petru Călian este de părere că “ritmul sau suflul nou” despre care vorbeşte Vasile Blaga poate fi adus sub aceeaşi conducere, dar cu o echipă nouă. Acesta susţine că “varianta Boc premier şi lider al PDL este cea mai bună”. Aceasta pentru că echilibrul dintre politic şi administrativ nu trebuie să se piardă. “Un premier ar spune alta, iar liderul partidului alta. Nu s-ar sincroniza. Cred că cele două funcţii se completează. Este nevoie de un premier puternic cu o forţă politică majoră. Altfel, actuala coaliţie care sprijină Guvernul s-ar subţia. Va fi schimbare în PDL, pentru că Emil Boc va aduce o echipă nouă”, a explicat Călian pentru monitorul.

Gurzău: „Boc a adus maximum în PDL”


Şi deputatul clujean Adrian Gurzău crede că Emil Boc, din poziţia de lider al PDL şi totdată ca premier a făcut “maximum ce s-a putut face pentru partid”. “Susţin varianta Boc şi lider al partidului şi premier. El a câştigat cinci mandate din cinci, deci toate bătăliile electorale, ce se poate mai mult de atât pentru un partid. Asta a fost schimbarea, tot ce a adus Boc în partid, ca premier şi lider”, a declarat, la rândul său, Gurzău.

Ultimele Stiri
abonare newsletter