Politică

Pavelescu: Prima opţiune a PNŢCD este să aibă liste proprii la europarlamentare

Liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu a anunţat, sâmbătă, că prima opţiune a partidului este de a avea liste proprii la alegerile europarlamentare, dar formaţiunea este deschisă şi pentru o alianţă de dreapta, cu condiţia ca aceasta să fie făcută pe baza principiilor promovate de Corneliu Coposu.

Aurelian Pavelescu. Sursa foto cotidianul.ro Aurelian Pavelescu. Sursa foto cotidianul.ro

La Comitetul Naţional de Conducere al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat, care s-a întrunit, sâmbătă, la Poiana Braşov, ţărăniştii au stabilit ca partidul să participe la alegerile europarlamentare sub siglă proprie şi cu liste proprii , dar nu este exclusă nici o eventuală alianţă de dreapta cu Forţa Civică, Partidul Mişcarea Populară sau PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Prima opţiune a partidului este aceea de a merge singur la alegerile europarlamentare din 2014. PNŢCD, în această situaţie, va avea un singur partener: electoratul din România. Oamenii care vor să-şi dea votul pentru valori şi principii tradiţionale. Asta este prima opţiune", a declarat Aurelian Pavelescu, într-o conferinţă de presă.


El a mai spus că timpul este destul de scurt, iar şansele ca Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr să se înscrie la tribunal până la alegerile europarlamentare sunt destul de mici.

Potrivit acestuia, cea de-a doua opţiune a partidului este de a rămâne deschis unor discuţii pentru realizarea unei alianţe eletorale de dreapta, "dar numai sub rezerva ca această alianţă să se constituie pe baza principiilor şi valorilor promovate de modelul Corneliu Coposu".


Liderul ţărăniştilor a spus că deocamdată nu a fost discutată lista de candidaţi pe care partidul îi va propune la alegeri întrucât "mai există şansa unei a doua opţiuni", în cazul formării unei alianţe. El a precizat că lista de candidaţi va fi definitivată "în câteva săptămâni, până la termenul maxim de 24 martie".

"PNŢCD doreşte o coaliţie largă împotriva USL, aşa cum doreşte o bună parte a electoratului dreptei. Dacă asemenea coaliţie nu s-a făcut până acum, alţii sunt responsabili", a spus Pavelescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter