Politică

Radu Zlati şi Elena Uioreanu caută „super-consilier“!

Ca să ajungi consilier la cabinetul parlamentar comun al deputaţilor liberali clujeni Radu Zlati şi Elena Uioreanu, deschis la Cluj-Napoca, trebuie să fii super-calificat. Cei doi au organizat un „super-interviu“, desfăşurat în trei etape.

 Radu Zlati şi Elena Uioreanu caută „super-consilier“! Radu Zlati şi Elena Uioreanu caută „super-consilier“!

După ce au organizat proba interviului, la care au avut câte un cuvânt greu de spus şi doi primari clujeni, Elena Uioreanu și Radu Zlati încă „cern” candidații pentru postul de consilier parlamentar: „Decizie grea!“, spun cei doi liberali, într-un comunicat de presă. Aceştia precizează că peste 160 de persoane s-au arătat interesate de postul de consilier parlamentar scos la concurs.
 
Deputaţii clujeni arată că în urma unei „selecții riguroase“ a CV-urilor transmise la sfârșitul anului trecut de doritorii job-ului, 28 dintre aceștia au participat miercuri la cea de-a doua etapă a concursului: interviul pe baza unui proiect în care concurenții și-au prezentat ideile privind modul de organizare a muncii la cabinetul parlamentar, relaționarea cu publicul, activități de imagine și comunicare. Candidații au răspuns întrebărilor membrilor comisiei de concurs, formată din deputatul Elena Uioreanu, șeful de cabinet al parlamentarului liberal, Bogdan Ilașc și doi primari PNL: Ovidiu Colceriu – șeful administrației locale din comuna Sînpaul și președinte al Asociației Comunelor filiala Cluj și Viorel Crainic – edilul din Beliș (Colegiul 9 Cluj).
„Absolut toți cei care s-au prezentat la interviu ar fi putut foarte bine să ocupe postul pe care l-am scos la concurs împreună cu colegul meu, Radu Zlati. Spun asta pentru că toți au avut un CV impecabil, toți au trimis proiecte coerente și s-au descurcat de minune în fața noastră, a membrilor comisiei de selecție. M-a impresionat faptul că și-au arătat interesul de a lucra în echipa noastră persoane supra-calificate, cu studii serioase și specializări în domeniile dorinte de noi. Nu știu dacă e un motiv să mă bucur că pentru un post care nu oferă prea mult din punct de vedere financiar au venit astfel de oameni sau să mă întristez că persoane atât de bine pregătite sunt dispuse să lucreze sub nivelul lor de calificare. E drept că un post de consilier parlamentar îți permite să îți folosești mintea, să relaționezi cu oameni din poziții cheie, să construiești ceva, dar m-a surprins numărul doritorilor și pregătirea lor profesională. Sincer!”, a declarat Elena Uioreanu, deputat PNL în Colegiul 9 Cluj, într-un comunicat de presă.
 
De asemenea, în comunicat se mai arată că dat fiind faptul că toți concurenții au făcut față cu brio probei interviului din cadrul concursului, comisia nu a desemnat câștigătorului postului și a ales 4 candidați care vor mai avea o întâlnire directă doar cu parlamentarii angajatori, față în față, în perioada imediat următoare, ce va fi determinantă în alegerea ocupantului postului de consilier.
„Impresionați de calitatea și competențele unor participanți la concurs, cei doi primari din comisie și-au stabilit contacte cu câțiva dintre aceștia, în vederea unor colaborări în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile sau consultanță juridică“, se mai precizează în comunicat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter