Politică

Funeriu nu vrea să plătească „oalele sparte”

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/10_ziua/06funeriu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Chiar dacă o serie de parlamentari PDL i-au cerut demisia lui Daniel funeriu, acesta afirmă că doreşte să continue reformele.</p> <p />

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute că nu va demisiona din funcţie, „oricât de mult şi-ar dori unul sau altul să îi ocupe postul”. În replică, senatorul Mihail Hărdău susţine că „nu găseşte rostul şi suportul unor afirmaţii irealiste cum că demisia este cerută de unii parlamentari în scopuri personale”.

 


Funeriu: „Nu îmi dau demisia!”

 


Motivând că „demisia se dă atunci când nu rezolvi probleme”, Funeriu a explicat că îşi doreşte să continue reforma în Educaţie. „Nu îmi dau demisia. Împreună cu colegii mei avem o reformă de făcut şi o vom duce până la capăt. Vă asigur acest lucru. Cu subiect şi predicat. Restul sunt discuţii. Îi respect pe toţi deputaţii şi senatorii, dar faptul că unul sau altul dintre ei ar vrea să devină miniştri nu este un motiv de demisie”, a declarat Daniel Funeriu. De asemenea, ministrul a adăugat că sentinţele judecătoreşti privind acordarea unor drepturi în bani cadrelor didactice vor fi puse în aplicare, fără drept de apel, începând cu anul 2012, conform reglementărilor legale în vigoare.

Hărdău îl invită pe Funeriu „să se uite mult mai îndeaproape”

 


Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, democrat-liberalul Mihail Hărdău îi cere lui Funeriu să nu caute, “în mod repetat ţapi ispăşitori în zona Parlamentului, inducând ideea că i se vânează postul”. „Având în vedere situaţia creată la nivelul salarizării profesorilor în învăţământul preuniversitar, solicit ministrului Daniel Funeriu o analiză atentă a felului în care s-a promovat reforma în educaţie. Apreciez că demisia din fruntea Ministerului Educaţiei nu a fost cerută de parlamentari in genere, ci de propriul sistem educaţional. Nu găsesc rostul şi suportul unor afirmaţii irealiste cum că demisia este cerută de unii parlamentari în scopuri personale. Îl invit public pe Ministrul Daniel Funeriu să nu caute în mod repetat ţapi ispăşitori în zona Parlamentului inducând ideea că i se vânează postul şi să se uite mult mai îndeaproape”, a precizat Mihail Hărdău. Săptămâna trecută, o serie de parlamentari PDL i-au cerut demisia ministrului Educaţiei, motivând că Executivul va trebui să „plătească oalele sparte” de către Daniel Funeriu. Potrivit declaraţiilor parlamentarilor PDL, aceştia s-au arătat nemulţumiţi de proasta gestionare a situaţiei care a dus la intenţia de asumare a  răspunderii pe proiectul privind plafonarea salariilor profesorilor.

abonare newsletter