Politică

„U” primeşte o bază sportivă din Gheorgheni

<p>Clubul de fotbal „Universitatea” Cluj va primi de la Primărie un teren de 8.400 de metri pătraţi, situat în spatele parcului Detunata din cartierul Gheorgheni.</p> <p />

Un proiect de hotărâre prin care fundaţia „Primăvara Clujană” a clubului de fotbal „Universitatea” va primi respectivul teren se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de mâine. Astfel, fundaţia „Primăvara Clujană” se va asocia cu municipalitatea în vederea amenajării şi şi exploatării bazei sportive situată pe aleea Detunata nr. 4. Baza sportivă urmează să fie modernizată, iar terenurile de fotbal vor fi folosite pentru iniţierea şi formarea tinerilor jucători, pentru organizarea de competiţii pentru copii şi juniori, precum pentru participarea echipelor de speranţe ale „Universităţii” în competiţii organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi de Federaţia Română de Fotbal.

Fundaţia „Primăvara Clujană”, înfiinţată de clubul „U”, sprijină tinerele talente din fotbalul clujean. În prezent, la fundaţie sunt înscrişi 90 de copii organizaţi pe mai multe grupe de vârstă.


Primarul Sorin Apostu a explicat că, potrivit înţelegerii încheiate cu cei de la clubul de fotbal „Universitatea”, accesul copiilor şi tinerilor din oraş care doresc să facă sport în aer liber în baza sportivă Detunata va fi gratuit în fiecare vineri, între orele 8 şi 14. „Acesta nu este primul teren pe care îl dăm celor de la clubul «U», ci al doilea. Pentru primul teren, pe care l-am primit înapoi, era nevoie de o investiţie mult prea mare. Acesta din Detunata are gazon. Fundaţia nu va putea desfăşura activităţi economice pe acest teren şi nici nu se vor percepe taxe pentru intrare”, a explicat Apostu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter