Politică

Băsescu: Voi semna legea referendumului în data de 14 decembrie, la ora 23.59, în prezenţa presei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va semna legea referendumului în data de 14 decembrie, la ora 23.59, în prezenţa presei şi a arătat că propunerea de revizuire a Constituţiei, în forma actuală, este "catastrofală" pentru România.

"Chiar aşa fac şi chem şi presa să se vadă că am semnat-o", a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 Tv.

El a arătat că, dacă modificarea făcută de USL ar fi una bună şi nu una făcută cu gândul la interesele celor două partide aflate temporar la putere, nu cu gândul la interesele lui Crin Antonescu şi Victor Ponta, ar crea condiţii să se organizeze referendumul, dar nu o dată cu prezidenţialele.

"Ceea ce au făcut (...) este din nou o construcţie pârvulesciană, vă mai amintiţi, s-a amestecat domnia sa în legea votului uninominal şi a ieşit ce a ieşit, acum a fost un mare organizator de dezbateri pe Constituţie şi Constituţia arată jalnic", a spus Traian Băsescu.


Potrivit şefului statului, oamenii politici sunt prea puţin pregătiţi să discute Constituia, dacă nu folosesc constituţionalişti.

"Constituţia, în forma care este ea acum, propunerea de revizuire, este catastrofală pentru România", a mai arătat şeful statului.


Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat recent că va promulga Legea referendumului pe data de 14 decembrie noaptea, în condiţiile în care a primit motivarea Curţii Constituţionale, la Cabinetul său, în 5 decembrie dimineaţa, astfel că va aştepta cele zece zile legale.

"La mine la cabinet a intrat pe 5 (motivarea Curţii Constituţionale pe legea refrendumului - n.r.) şi în Constituţie spune foarte clar. Pe 14 seara îmi expiră termenul. Am înţeles că a venit seara, la ora 18.00, 19.00, iar la cabinet la mine a intrat pe 5 dimineaţa. Deci, pentru mine, timpul curge din data de 5, la cabinetul preşedintelui, pe 14 noaptea voi promulga legea", a spus Traian Băsescu.


Curtea Constituţională a respins, în 14 noiembrie, cu majoritate de voturi, sesizarea preşedintelui Traian Băsescu în cazul legii referendumului, care prevede reducerea cvorumului de participare la 30%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter