Politică

Corlăţean: Am luat act cu îngrijorare şi indignare de colindul antisemit de la TVR3

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a luat act "cu îngrijorare şi indignare" de emisiunea difuzată pe postul TVR3, la 6 decembrie, precizând că este inacceptabil ca antisemitismul să continue să se manifeste în secolul XXI.

"Consider profund inacceptabil ca în secolul XXI antisemitismul să continue să se manifeste sub diverse forme. Am luat act cu îngrijorare şi indignare de emisiunea difuzată pe postul TVR3, la data de 6 decembrie 2013. Condamn cu fermitate orice fel de manifestări antisemite, cu atât mai mult dacă se întâmplă ca acestea să fie propagate, chiar şi involuntar, posibil din ignoranţă, prin intermediul unei instituţii de presă de interes public", a precizat Titus Corlăţean, într-un comunicat de presă, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, România s-a angajat, de peste un deceniu, "într-un efort coerent şi conştient de reconciliere cu trecutul şi recuperare a propriei istorii".


"Cred că acţiunile întreprinse în această perioadă – multe dintre ele îndreptate în direcţia programelor educaţionale – au avut efect şi au contribuit la educarea tinerelor generaţii în spiritul toleranţei şi al adevărului. Incidente, precum cel de la TVR 3 ne arată că nu trebuie să relaxăm eforturile pe care le facem, ci dimpotrivă, trebuie să încercăm ca mesajele pe care le transmitem să ajungă în toate segmentele societăţii noastre", a mai transmis ministrul de Externe.

Corlăţean îşi exprimă public "aşteptarea legitimă că instituţiile abilitate, CNA, CNCD, Parchetul General, precum şi Comisiile parlamentare de specialitate vor lua măsurile care se impun pentru a investiga, sancţiona şi respectiv a preveni astfel de situaţii întru totul reprobabile".


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter