Politică

PDL Cluj: Lovitură dură pentru transportul metropolitan. Consilierii USL îşi bat joc de clujeni

În şedinţa de Consiliu Local, consilierii locali ai USL au votat împotriva proiectului de modernizare a transportului în comun. Proiectul RATUC prevedea instituirea unei cote de 6,65% pentru constituirea sursei de finanțare a investițiilor pentru achiziția mijloacelor de transport public moderne cu un confort sporit, mai puțin poluante și cu un consum energetic redus.

Modernizarea parcului de autobuze, troleibuze și tramvaie foloseşte atât locuitorilor municipiului, cât şi extinderii transportului în comun în zona metropolitană.

„Consilierii USL au adus în discuţie argumente care vin să sprijine companiile private de transport în defavoarea RATUC, punând astfel piedici dezvoltării unui sistem integrat de transport în comun la nivel metropolitan. Aceasta este o nouă confirmare a politicii USL de a bloca accesul unui transport civilizat în comunele din jurul oraşului, Floreşti, Chinteni, Apahida, Baciu, Ciurila etc. Consilierii USL au avut tupeul de a cere accesul companiilor private de transport, companii "de casă", folosite în campanii pentru turism electoral, în staţiile RATUC, urmând astfel să aglomereze şi mai mult oraşul şi să folosească amenajările făcute din bani publici pentru satisfacerea unor interese private.  Regretăm faptul că unii dintre aleşii clujenilor au pus interesul politic şi privat deasupra interesului public. Dacă la nivel naţional USL continuă să dea lovitură după lovitură românilor, la Cluj-Napoca, USL încearcă din răsputeri să blocheze dezvoltarea unui transport în comun european pentru a favoriza clientela politică”, se arată într-un comunicat de presă al PDL Cluj.


După o ceartă de aproximativ o oră şi o propunere de amânare a proiectului privind taxa specială RATUC, consilierii locali au respins acest proiect cu 13 voturi "pentru", 10 voturi "împotrivă" şi două abţineri. Pentru a putea trece, proiectul trebuia să întrunească 2/3 din voturile consilierilor locali.

După vot, Emil Boc s-a dezlănţuit la adresa consilierilor locali ai USL.


„Vă bateţi joc de oamenii din Floreşti, Apahida şi restul localităţilor din zona metropolitană. Este inacceptabil ce faceţi, vă spun cu tot respectul. Ajutaţi firma Fany pe faţă. Nu le-aţi plătit facturile. Nu votaţi un proiect care ajută la cumpărarea de autobuze noi pentru zona metropolitană şi vă bateţi joc de aceste interese. Dar se pare că pentru dumneavostră recompensarea firmelor care v-au făcut campanie electorală este mai importantă decât interesele cetăţenilor. Este inacceptabil ce faceţi. Vă arăt la Tribunal ca să vedeţi că în campanie electorală aţi plimbat oamenii de la o secţie de votare la alta. Aţi folosit firma Fanny ca să duceţi cetăţenii la referendum dintr-o parte în alta, acum vă manifestaţi în această formă de dipreţ. N-am crezut că se poate ajunge atât de jos într-un Consiliu local. Puneţi interesul politic deasupra interesului general”, a declarat primarul Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter