Politică

Băsescu: Voiculescu vrea să controleze şi TVR

Președintele Traian Băsescu a susținut o declarație de presă în această seară, spunând că Dan Voiculescu își folosește trustul de presă pentru a controla și televiziunea publică.

“Voiculescu este un turnător care voia să scape de puşcărie. Îşi utilizează trustul de presă ca măciucă politică şi pentru a scăpa de puşcărie vrea să controleze şi TVR. Dovada e protocolul încheiat de Ministerul Agriculturii cu TVR a defunctului director Săftoiu, prin care se preda politica editorială ministerului Agriculturii. Hai să fim serioşi, acolo sunt agronomi. Probabil urmau să treacă şi la TVR 2 până ajungeau la TVR 12. Practica contravine grav legii de functionare a TVR dar si Constitutiei, art. 31, unde garanteaza independenta editoriala a postului public”, a declarat președintele Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

El a mai adăugat că “se continuă acapararea tuturor sistemelor de o putere profund coruptă care nu are alt obiectiv decât acapararea puterii, nu dezvoltarea ţării”.


Întrebat pe cine ar propune la șefia TVR-ului președintele a declarat: "Nu m-am gândit pe cine propune preşedinţia la TVR, dar pot să-l propun pe domnul Voiculescu, să fie direct la butoane. Ar fi intersant".

abonare newsletter