Politică

Clujeanul care a falimentat Ziua de Cluj, uns de prietenii din PNL șef la TVR?

După aproape un an şi jumătate de la instalarea la şefia TVR, Claudiu Săftoiu și-a dat astăzi demisia, înainte de votarea raportului de activitate al TVR.

Rares Bogdan, sursa foto: cotidianul.ro Rares Bogdan, sursa foto: cotidianul.ro

Printre numele vehiculate drept înlocuitor al lui Săftoiu este şi cel al jurnalistului Rareş Bogdan, realizator la Realitatea Tv. Rareş Bogdan a negat inițial că ar avea de gand să plece la TVR.

”Să lămurim odată lucrurile, doar ieri şi azi cred că am răspuns la peste 100 de telefoane şi mesaje pe tema aceasta, de 10 zile am răspuns probabil la peste 300 de apeluri, mesaje, email-uri pe ...tema zilei: "Rareş pleci de la Realitatea?" Nu dragii mei, nu, nu plec nicăieri de la RealitateaTv! Nu plec nici la RomaniaTv, nici la B1, nici la Digi şi ....nici la TVR, nici realizator şi nici PDG. Sunt doar zvonuri fără temei”, a scris el pe Facebook, pe 4 decembrie.


Rareş Bogdan este un prieten apropiat al lui Eduard Helwig, purtătorul de geantă al lui Crin Antonescu, şi al lui Dan Motreanu, fost secretar general al PNL (originar din Ocna Mureș, ca şi realizatorul TV).

Rareş Bogdan e cunoscut pentru atitudinea servilă faţă de reprezentanții USL, unul dintre puţinii realizatori TV la care liderul PNL Crin Antonescu este invitat pentru a fi "periat" după fiecare scandal în care e implicat.


La Cluj, Rareş Bogdan a condus Ziua de Cluj, ziar pe care l-a "înclinat" USL în campaniile electorale de la alegerile locale din 2012 şi parlamentare din acelaşi an, iar ulterior l-a falimentat.

Și adevărul.ro scrie că în locul lui Săftoiu ar putea veni Rareş Bogdan, iar din noul CA vor face parte Mircea Dinescu şi Cornel Nistorescu.


Rareş Bogdan a declarat ulterior pentru adevărul.ro că a purtat discuţii pe această temă cu preşedintele PNL, Crin Antonescu. „Dacă va cădea raportul TVR, vom putea purta o discuţie dacă voi merge la TVR sau nu. Trebuie să văd rezultatul. Oricum, nu am de gând să renunţ la calitatea de jurnalist. Dacă voi putea face o emisiune pe săptămână, atunci voi discuta despre posibilitatea de a merge la TVR. Dacă nu, nu“, a spus Rareş Bogdan. Întrebat dacă se gândeşte , concret, la funcţia de director, în condiţiile în care raportul TVR va fi respins, Bogdan a replicat: „Se poate discuta despre orice“.

Raportul de activitate al SRTV pe 2012 a fost respins astăzi de plenul Parlamentului, ceea ce implică demiterea Consiliului de administraţie al televiziunii publice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter