Politică

Parlamentul dă votul final pe buget la prânz

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au stabilit ca plenul Parlamentului să dea votul final asupra bugetului de stat pe 2014 miercuri la prânz, a anunţat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

El a precizat că deputaţii şi senatorii se reunesc miercuri la ora 11.00 în plen comun pentru a dezbate o serie de rapoarte, raportul de activitate al ANCOM, raportul Comisiei juridice privind raportul CSM, rapoartele Autorităţii Electorale Permanente, rapoartele CNSAS.

"La ora 12.00 - 12.30 se va dezbate bugetul asigurărilor sociale şi în jur de ora 13.00 - 13.30, votul final pe buget şi pe toate celelalte care presupun vot", a adăugat Mircovici.


Secretarul Camerei a mai declarat că este "prematur" să se discute ce se va întâmpla dacă preşedintele Băsescu va retrimite bugetul de stat pe 2014 forului legislativ.

"În primul rând, umblăm pe presupuneri. Nu ştim dacă-l va trimite, iar dacă-l va trimite depinde când îl va trimite, are termen 20 de zile. Nu ştim dacă îl va trimite şi e prematur să discutăm acum această problemă. Se va lua în discuţie în momentul în care se va ivi cazul respectiv. Oricum, Parlamentul este pregătit să lucreze de aşa natură încât bugetul să intre în vigoare cât mai repede ca lege", a spus Mircovici, citat de Mediafax.


Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marţi, într-o şedinţă maraton toate articolele şi anexele proiectului bugetului de stat pe anul 2014.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter