Politică

Jumătate dintre clujeni şi-au plătit impozitele

<p />Primăria municipiului Cluj-Napoca a încasat în primul trimestru al acestui an 57% din totalul impozitelor şi taxelor locale pentru persoane fizice şi circa 48% din cele datorate de persoanele juridice, a anunţat ieri primarul Sorin Apostu.

În bani, aceste procente se cifrează la circa 20,5 milioane de lei încasate de la persoane fizice şi alte aproximativ 30,2 milioane de lei de la persoane juridice. În total, în bugetul local a intrat până la data de 31 martie a acestui an suma de 50,74 milioane de lei.

Peste 800 de clujeni şi-au plătit taxele şi impozitele online, suma încasată pe această cale fiind de de 270.648 de lei. „Le mulţumesc clujenilor care au înţeles şi în acest an că este important să-şi plătească impozitele, fiind astfel alături de proiectele importante ale oraşului”, a declarat primarul Sorin Apostu. El a mai precizat că, în comparaţie cu anii trecuţi, se observă ă constantă a procentelor de încasare.


Vă reamintim că, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal, impozitele şi taxele locale se plătesc anual, în două tranşe egale, iar termenele de plată sunt 31 martie şi 30 septembrie, pentru sumele din anul în curs, excepţie făcând taxa de reclamă şi publicitate, taxa hotelieră, taxa vehicule lente şi impozitul pe spectacole, a căror termene de plată sunt data de 10 a lunii următoare, 15 a lunii următoare, respectiv 31 martie pentru taxa vehicule lente. Clujenii care şi-au achitat integral impozitele pe anul în curs până la 31 martie au beneficiat de o reducere de 10% din cuantumul acestora.

abonare newsletter