Politică

Lucrările la Filarmonică încep anul acesta

<p />Primarul Sorin Apostu a anunţat ieri că negocierile cu VAAL Arhitectură şi Popp şi Asociaţii, câştigătorii concursului pentru Filarmonică, s-au încheiat.

Primarul Sorin Apostu şi-a exprimat dorinţa ca lucrările la Filarmonică să înceapă chiar din acest an.

 


În perioada următoare, Primăria urmează să scoată la licitaţie proiectarea şi execuţia pentru parkingul subteran şi pentru clădirea multifuncţională din cadrul Centrului Cultural „Transilvania”.

Primarul Sorin Apostu a mai menţionat că deocamdată nu a primit de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) un răspuns cu privire la contestaţia formulată de Drăgan Arhitecture la concursul câştigat de VAAL Arhitectură. „Dacă răspunsul CNSC va fi favorabil, vom putea semna contractul cu cei care au câştigat concursul în 14 sau 15 aprilie. Urmează ca apoi să dăm drumul la licitaţie. Caietul de sarcini va fi practic studiul de fezabilitate pentru cele două obiective, care există deja. Vrem să mai recuperăm din timpul tergiversat şi să începem construcţia Filarmonicii în acest an”, a afirmat primarul Clujului. El nu a părut însă să se îngrijoreze de faptul că cei de la CNSC ar putea formula un răspuns în favoarea contestatarilor de la Drăgan Arhitecture. „Au mai existat speţe când a fost vorba de un concurs în care s-a jurizat partea tehnică, ca şi în cazul nostru, şi până acum CNSC-ul nu s-a exprimat niciodată în astfel de cazuri”, a subliniat Apostu.


În ceea ce priveşte licitaţia ce va fi demarată în perioada următoare pentru parking şi clădirea multifuncţională, Apostu a atras atenţia că cei care o vor câştiga vor avea obligaţia să colaboreze cu VAAL Arhitectură şi Popp şi Asociaţii. „Va fi nevoie de o colaborare pentru a avea un proiect unitar”, a arătat edilul.

 


 

 

abonare newsletter