Politică

Spitalul din Mociu, salvat de Consiliul Judeţean?

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/06_ziua/03-mociu-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Centrul de Sănătate din Mociu, desfiinţat săptămâna trecută în urma unei hotărâri de Guvern, ar putea fi salvat de către Consiliul Judeţean Cluj.

Preşedintele administraţiei judeţene, Alin Tişe, a anunţat ieri că a trimis Ministerului Sănătăţii o solicitare prin care Consiliul Judeţean cere preluarea spitalului din Mociu, ca o secţie exterioară a Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca.

„Am înaintat către Ministerul Sănătăţii o solicitare prin care Consiliul Judeţean îşi exprimă intenţia de a prelua spitalul din Mociu, care se află pe lista spitalelor desfiinţate. Consiliul Judeţean îşi poate asuma preluarea acestui spital. Nu putem să abandonăm acest spital având în vedere faptul că este foarte important pentru oamenii din zonă, deserveşte locuitorii a şase comune. Am primit acceptul Consiliului de Adminstraţie de la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca pentru ca spitalul din Mociu să funcţioneze ca o secţie externă”, a anunţat Tişe.


Primarul din Mociu, mulţumit de propunere


 

Întrebat dacă iniţiativa sa nu este târzie, având în vedere faptul că spitalul din Mociu a fost deja desfiinţat începând cu data de 1 aprilie, Tişe a explicat că a făcut tot ce i-a stat în putinţă şi a răspuns prompt solicitării comunităţii din Mociu. „Nu e târziu, noi am întreprins demersurile pentru preluarea acestui spital imediat ce ni s-a cerut acest lucru”, a subliniat Alin Tişe.


Primarul comunei Mociu, Marton Horvath s-a declarat mulţumit de propunerea de conducerii Consiliului Judeţean. „Este o treabă extraordinară şi, practic, noi acest lucru ni l-am dorit”, a declarat Marton Horvath. El a mai precizat că în acest moment nu se mai gândeşte la demisie, după ce săptămâna trecută a ameninţat, împreună cu şapte consilieri locali, că îşi vor da demisia dacă Ministerul Sănătăţii va tranforma spitalul din comună în azil de bătrâni. Vă reamintim că în luna martie a fost organizat şi un protest în localitate împotriva desfiinţării spitalului. Primarul comunei a mers şi în delegaţie la Ministerul Sănătăţii pentru a cere păstrarea unităţii sanitare, însă răspunsul a fost negativ, spitalul fiind închis, la fel ca alte 66 de unităţi sanitare din ţară.

 


 

abonare newsletter