Politică

Modernizarea drumurilor judeţene, pusă pe pauză

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/04_ziua/drum.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Licitaţia pentru drumurile judeţene a fost anulată. Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a motivat că nu puteau fi acceptate condiţiile cerute de banca finanţatoare.</p> <p />

Consiliul Judeţean a decis ieri să anuleze licitaţia pentru reabilitarea a 718 kilometri de drumuri judeţene.

 


Iniţial, licitaţia a fost atribuită consorţiului de firme format din Midanne Invest Grup SRL, Panpetrol Com SRL, Specialist Consulting SRL, Proiect Bucureşti Grup Consultanţă Imobiliară SA, Simarc SA, I&C Transilvania Constructii SRL şi Coratim SRL. Prin urmare, lucrările nu vor mai putea începe în această primăvară, aşa cum s-a dorit iniţial. Decizia a fost luată ca urmare a condiţiilor puse de banca finanţatoare, care nu puteau fi îndeplinite.

 


Licitaţia, reluată cât mai repede

 


Consiliul Judeţean i-a invitat ieri pe reprezentanţii consorţiului la discuţii pentru semnarea contractului, însă, în cele din urmă, după mai multe ore de negocieri, s-a decis anularea licitaţiei şi reluarea în cel mai scurt timp a procedurii de adjudecare a contractului pentru reabilitarea a peste 700 de kilometri de drumuri judeţene.

„S-a decis anularea licitaţiei din cauza condiţiilor cerute de banca finanţatoare. Era vorba despre nişte condiţii extracontractuale, pe care nu aveam cum să le onorăm. Nu puteam să schimbăm condiţiile licitaţiei la semnarea contractului”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe. Finanţarea lucrărilor ar fi urmat să fie asigurată de Delphi Security Londra din Anglia. Preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că o nouă licitaţie va fi demarată în următoarea perioadă. „O să pregătim cât mai repede documentaţia şi vom publica anunţul pe SEAP. Sperăm ca de această dată să avem mai mult noroc şi să vină mai mulţi investitori”, a mai spus Tişe.


Asocierea în fruntea căreia se află Midanne Invest Grup SRL a fost singura care a depus oferte pentru toate cele şapte loturi de drumuri, oferte cuprinse între 21 şi 31 de milioane de euro pentru fiecare lot. Valoarea lucrărilor la cele şapte loturi de drumuri se ridica la 191,3 milioane de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter