Politică

Șova: Controlul privind jaful de la Bechtel va fi finalizat în februarie

Ministrul pentru Proiecte de infrastructură, Dan Şova a declarat, vineri, la "Atelierele Viitorului" organizate de PSD, că în februarie 2014 Corpul de control al premierului va finaliza "un control general privind jaful de la Bechtel".

"Corpul de control al premierului va finaliza, probabil în februarie sau martie, un control general privind jaful de la Bechtel, pentru că este foarte interesant ceea ce s-a întâmplat acolo", a spus ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova.

El le-a transmis participanţilor că în perioada guvernării PSD, pentru acest proiect s-au plătit 50 de milioane de euro, iar restul, până la 8,4 miliarde de euro, este opera "celorlalţi".


"S-a semnat contractul cu Bechtel, sub ministeriatul lui Mitrea şi a premierului Adrian Năstase, era foarte clar, trebuia să dai 464 de km de autostradă la preţ fix, 2,1 miliarde de dolari. Kilometrul de autostradă era sub 5 milioane de dolari. Asta a fost negocierea PSD. Cum s-a ajuns la 25 de milioane de euro pe kilometru, asta trebuie întrebaţi domnul Dobre, asta trebuie întrebat domnul Ludovic Orban, trebuie întrebat domnul Berceanu, doamna Boagiu, ei trebui întrebaţi", a mai spus Şova.

Ministrul Dan Şova a mai spus că PSD a reziliat contractul cu Bechtel plătind 37 de milioane de euro despăgubiri, nu "miliardele de care vorbea doamna Boagiu", adăugând că, dacă nu se rezilia acest contract, numai pentru întreţinerea şantierului, factura anuală era de 64 de milioane de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter