Politică

Antonescu: Alegerile europarlamentare, importante pentru soarta PNL în echilibrul politic al României

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, la Sinaia, la Şcoala liberală de economie organizată de cluburile studenţeşti liberale, că alegerile europarlamentare din 2014 au o importanţă politică "nu atât în sine", cât "mai cu seamă pentru soarta PNL în echilibrul politic al României".

Crin Antonescu Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a spus tinerilor liberali participanţi la prima ediţie a Şcolii liberale de economie "Friedrich Hayek" că la alegerile europarlamentare de anul viitor liberalii vor merge "clar, concret şi punctual prin ei înşişi".

Crin Antonescu a afirmat că alegerile europarlamentare din 2014 ar putea să aducă în Parlamentul European mulţi eurosceptici.


El le-a mai spus studenţilor liberali că nu poate exista guvernare legitimă în România fără PNL şi că dreapta legitimă competentă şi capabilă să realizeze obiectivele politice nu se poate face fără PNL şi în afara acestui partid.

"PNL stă astăzi şi pentru următorii ani pe axul central al politicii româneşti, în sensul în care nu există şi nu poate exista o guvernare coerentă şi legitimă fără PNL, pe de-o parte, şi, pe de alta, că nu există dreaptă legitimă, competentă şi capabilă să realizeze obiective politice ale dreptei în afara PNL sau fără PNL", a afirmat Crin Antonescu, citat de Mediafax.


El a vorbit şi despre "o poziţie axială a PNL în politica românească", spunând, totodată, că este conştient că unii dintre aliaţii politici ai liberalilor nu iubesc acest partid.

Ultimele Stiri
abonare newsletter