Politică

Borbely, ales în funcţia de vicepreşedinte politic al UDMR, iar Kovacs în cea de secretar general

<p />Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a fost ales astăzi la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Cluj în funcţia de vicepreşedinte politic al Uniunii, în timp ce Kovacs Peter a fost desemnat secretar general al formaţiunii.

 

Cei doi au fost propuşi de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a declarat că va face o echipă bună cu noii membri ai conducerii Uniunii.


“L-am propus pe Borbely Laszlo ca vicepreşedinte politic şi pe Kovacs Peter ca secretar general. Borbely a dat dovadă de atitudinea necesară pentru această funcţie. Dacă îl dai pe uşă, intră pe geam, este un bun coechipier. Kovacs este un bun organizator, se va achita bine de această sarcină, va trebui să colaboreze cu organizaţiile teritoriale. Vom face împreună o echipă bună”, a spus Kelemen, citat de Mediafax.

Borbely a fost ales cu 115 voturi “pentru” şi nouă “împotrivă”, iar Kovacs cu 113 voturi “pentru” şi 11 “împotrivă”.


Borbely a declarat că UDMR are acum o echipă bună, şi i-a îndemnat pe membrii UDMR “la lucru”. “UDMR are acum o echipă bună. Vom avea suficient de lucru. La luptă, să ne organizăm rândurile. Eu am rămas acelaşi, nu am de gând să mă schimb”, a spus vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo.

Kovacs a declarat, la rândul său, că este convins că va putea colabora cu organizaţiile judeţene ale UDMR şi cu cea de tineret.


 

abonare newsletter