Politică

Daniel Buda cere demisia premierului Ponta şi a guvernului

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda cere demisia premierului Victor Ponta şi a guvernului pentru incapacitatea de care dau dovadă în gestionarea problemelor cu care se confruntă românii.

Danel Buda se referă mai ales la rectificarea bugetară negativă şi la creşterea cotei unice. „O creştere a cotei unice va dărâma nu numai mediul de afaceri, ci şi pe cetăţenii de rând, pentru că automat va duce la o scădere a salariilor. Avem informaţia că din laboratoarele USL-ului cota de 22% va fi pusă pe masa liberalilor, care mimează că nu o susţin, însă discută între ei despre sacrificarea intereselor românilor doar pentru a crea lui Crin Antonescu o pârghie către preşedinţie“, a declarat liderul PDL Cluj, Daniel Buda.

Pe de altă parte, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, îl acuză pe Ponta că a dat dovadă de „infantilism politic“ prin tăierea bugetelor de la Preşedinţie, Curtea Constituţională şi ANI, instituţii care „îl deranjează şi îl încurcă“. „Prin tăierea bugetelor de la CC, ANI şi Preşedinţia României, Victor Ponta demonstrează un infantilism politic, pentru că nu poţi lăsa aceste instituţii necesare fără resurse financiare unei bune funcţionări, doar pentru că eşti deranjat de ele. Nu poţi să vii şi să tai bugetul Preşedinţiei motivând că acţiunile preşedintelui Băsescu ar costa România 20 de milioane de euro în urma sesizărilor la CC. Victor Ponta doreşte să suprime un reprezentant al poporului român, prin faptul că taie bugetul Preşedinţiei, pentru că îl încurcă în toate nemerniciile pe care le face? Îl deranjează ANI, astfel încât îi taie bugetul? Iar CC, o altă instituţie importantă, îl încurcă şi atunci îi taie bugetul? O astfel de mentalitate şi gândire este specifică unei democraţii din Ghana sau Botswana, nici într-un caz unei ţări din UE“, a mai spus Buda.


Boc: „Politicienii USL, profesori universitari cu doctorat în evaziune şi corupţie“

Luni seara şi fostul premier Emil Boc a subliniat că rectificarea bugetară înseamnă mai puţini bani în buzunarul fiecărui cetăţean, declarându-se îngrijorat de perspectiva economică a României. „Rectificarea bugetară de azi înseamnă mai puţini bani în buzunarul fiecărui cetăţean. Mă îngrijorează perspectiva economică pentru că am văzut la nivel macrostrategic ce înseamnă să ţii motoarele axate pe investiţie şi locuri de muncă în perioade foarte grele. Şi văd acum că se inversează direcţia de evoluţie a tării", a declarat Emil Boc la B1 Tv. „Dacă noi am fost elevi, politicenii USL sunt profesori universitari cu doctorat în materie de evaziune fiscală şi de corupţie“, a completat fostul premier.

 

abonare newsletter