Politică

Antonescu: Nu exclud o candidatură a lui Ponta la Președinție, nemaiputând vorbi atunci de USL

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a afirmat luni că nu exclude o candidatură a lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale, punctând că în această situație "nu se mai poate vorbi de USL".

El a fost întrebat dacă reforma constituțională este posibilă până la anul, la alegerile prezidențiale și ce se va întâmpla în situația în care premierul Victor Ponta va candida la acest scrutin.

"Competiția este mama progresului sau, cum se spunea, este sursa progresului. Doar nu o să candidez singur. Pentru asta ne-am luptat, ca să putem candida mai mulți, ca să fie democrație. (...) Apropo de participarea concomitentă a mea și a dl Ponta la alegerile prezidențiale la anul, nu știu. Deocamdată știți care este poziția noastră oficială. Dl Ponta este prim-ministru și pare destul de ocupat, credeți-mă, în această situație, eu sunt candidat oficial al Uniunii. Într-un an de zile se pot întâmpla multe în viața aceasta și în politică. Nu exclud o asemenea variantă, nemaiputând vorbi atunci de Uniune, dar nu văd niciun element de dramatism", a răspuns Antonescu, la o dezbatere organizată la Institutul Polonez de Relații Internaționale, informează Agerpres.


El a subliniat că, pentru revizuirea Constituției, în prezent, referendumul trebuie să întrunească jumătate plus unu din voturile cetățenilor români, arătând că "apetitul electoral" al românilor este scăzut.

"În sensul acesta, noi avem de ales fie să supunem Constituția unui referendum care să fie invalidat pentru că nu a întrunit 50% plus unu prezență, fie să avem răbdare să treacă acest an și să supunem proiectul noii Constituții unei judecăți populare care să aibă sens", a spus Antonescu, amintind de decizia CCR în privința legii privind scăderea pragului de prezență pentru validarea referendumului.


Președintele Senatului efectuează începând de luni până miercuri o vizită oficială în Polonia.

abonare newsletter