Politică

Ponta: Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pe proiectul descentralizării

Premierul Victor Ponta a anunțat, vineri, că proiectul legislativ privind descentralizarea urmează să fie asumat de Guvern în Parlament la mijlocul lunii noiembrie, după ce vor fi finalizate discuțiile în Executiv și cu partidele din Opoziție.

"La jumătatea lunii noiembrie, după ce discutăm, evident, în Guvern, ne vom angaja răspunderea pe proiectul de descentralizare a structurilor care vor merge către autoritățile publice locale. Domnul vicepremier Dragnea știu că a prezentat, în primul rând, grupurilor noastre USL și UDMR și vă veți întâlni și cu PDL și cu PP-DD, în așa fel încât să fie cel mai larg dialog posibil, iar proiectul de lege să reprezinte nu doar un proiect important al USL, ci un proiect național", a declarat primul-ministru, în deschiderea ședinței de Guvern.

Cel mai probabil, asumarea de către Guvern a proiectului privind descentralizarea ar urma să se facă în data de 12 noiembrie, potrivit unor surse oficiale.


Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat joi că proiectul de descentralizare este aproape finalizat și că ar putea fi prezentat vineri premierului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter