Politică

Brandul Turzii, lansat cu show de lasere

<p><img src="documente/stories/03_martie/31_ziua/07 turda lansare brand.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Întregul oraş a fost decorat cu materiale personalizate cu noul logo turistic la oraşului.</p> <p />

Turda a îmbrăcat haine de sărbătoare cu ocazia lansării brandului turistic.

 


Miercuri seara, la Teatrul Municipal din Turda s-a lansat brandul turistic al oraşului Turda, în cadrul unui eveniment elegant, cu accente spectaculoase. Sala de spectacole a fost arhiplină, la eveniment participând reprezentanţi ai administraţiei locale şi regionale, membri ai comunităţii de afaceri, ai lumii culturale şi ai altor instituţii turdene, oficialităţi şi alte persoane marcante din judeţul Cluj.

Întregul oraş a fost decorat cu materiale personalizate cu noul logo turistic la oraşului: steaguri, baloane imense amplasate în centrul oraşului.


 

Ştefănie, despre necesitatea brandului


 

Amfitrionul evenimentului a fost primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, care a explicat în discursul său necesitatea creării unui brand turistic. Ştefănie a trecut în revistă evoluţia turismului turdean după 1990, dar şi momentele din strategia de dezvoltare a municipiului, pe termen mediu şi lung. „Toate acestea presupun un proiect pe termen lung, o strategie de dezvoltare în care să se îmbine factorii economic, social, cultural, comunitar. Ne dorim să câştigăm reputaţia unei comunităţi în care să se regăsească toţi cei care trăiesc în acest oraş”, a afirmat Ştefănie.


Municipiul Turda este printre primele din România şi primul din judeţul Cluj care are un brand, al cărui rol este să creeze notorietate, să atragă investiţii, să evidenţieze potenţialul de dezvoltare a mediului de afaceri şi crearea de locuri de muncă.


„Descoperă oraşul salinei”

 

Brandul turistic Turda a fost realizat de agenţia MSA iar la baza propunerilor de logo a stat o cercetare axată pe oraşe istorice ce şi-au dezvoltat branduri turistice moderne. „Nucleul central al brandului turistic Turda îl constituie Salina Turda, cea mai modernă salină din Europa şi cea mai frecventată destinaţie turistică, care a atras anul trecut impresionanta cifră de 400 000 de vizitatori. Sloganul «Descoperă oraşul salinei» comunică direct asocierea oraşului cu salina, sub forma unui call-to action simplu sau a unei afirmaţii puternice, sigure. Iconotipul este o stilizare grafică a elementelor ambientale din Salina Turda, transformate într-o spirală policromă. Diversitatea cromatică prezentă în spirala ascendentă reprezintă caracterul polivalent al ofertei turistice, multitudinea culturală, istorică şi confesională a oraşului”, au explicat reprezentanţii agenţiei MSA.

 

Show de lumină şi sunet

 

Momentul de magie al serii l-a reprezentat show-ul de lasere care a animat tridimensional logoul Turda, o impresionantă desfăşurare de lumină şi sunet care a stârnit  entuziasmul tuturor celor prezenţi. Apoi au urcat pe scenă membrii formaţiei Direcţia 5, alternând slow-urile blues cu piese dinamice ce au ridicat sala în picioare.

La finalul evenimentului, cei prezenţi s-au declarat mândri de faptul că localitatea lor are un brand turistic, exprimându-şi încrederea în faptul că acesta va atrage cât mai mulţi vizitatori în Turda, viitorul „pol turistic al Transilvaniei”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter