Politică

Băsescu, despre protestele faţă de gazele de şist: Ce se întâmplă acum este factura pentru minciunile lui Ponta, Antonescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, în privinţa protestelor privind gazele de şist, că este o factură care este plătită pentru minciunile lui Victor Ponta şi Crin Antonescu din perioada de opoziţie, arătând că nu poate accepta modul de manifestare prin nerespectarea legii.

"Aş vrea să trag o concluzie, ce se întâmplă acum este o factură pe care din păcate o plătim toţi pentru minciuna domnului Ponta, domnului Antonescu şi activiştilor lor în perioada de opoziţie. Aţi văzut povestea aceea cu mortul, este este echivalentul găinii cu pui vii de la Evenimentul zilei şi a ţipetelor lui Ponta în Piaţa Constuituţiei: jandarmeria are muniţie de război" a afirmat, la B1Tv, Traian Băsescu.

Băsescu a spus că aici se plăteşte o factură "a minciunilor acestor oameni", care spuneau că gazele şist ar reprezenta "o crimă".


El a arătat că nu şi-a schimbat punctul de vedere faţă de susţinerea în timpul Guvernului Boc vizavi de gazele de şist şi de Roşia Montană, dar este într-o "rezervă de exprimare" a poziţiei pro sau contra, deoarece nu ştie cât de puternică va fi falia între populaţie.

"Sunt într-o rezervă de exprimare pro sau contra pentru că nu-mi dau seama cât de puternică va fi falia în perioada următoare în rândul populaţiei pro sau contra", a spus Băsescu.


El a adăugat că România are nevoie să-şi relanseze câteva industrii şi nu trebuie făcute exploatările cu companiile de stat, deoarece nu vede că statul ar putea să facă investiţii în instalaţii moderne. "Acest tip de exploatare trebuie să se facă prin companii private şi statul să-şi rezerve dreptul de a cumpăra. (...) Povestea să facem noi exploatarea este depăşită", a adăugat preşedintele.

Şeful statului a mai spus că nu poate accepta modul de manifestare care nu respectă legea. "Ce nu pot accepta este modul de manifestare, nerespectarea legii. Nu poţi ca în fiecare duminică să blochezi marile bulevarde fără nicio aprobare", a mai spus Băsescu.


Alte declaraţii ale preşedintelui la B1 TV:

  • Gazprom are tot interesul ca România să nu exploateze nici gazele din Marea Neagră, nici gazele de şist, pentru că poate deveni exportator, poate suplini parte din piaţa Gazprom. Este clar că Gazprom, Guvernul rus are interese ca România să nu îşi exploateze resursele energetice.
  • Resursele pe care le expoatăm acum sunt tot mai puţine. Responsabilitatea oamenilor politici de astăzi este să privească puţin la viitor.
  • O posibilă candidatură a lui Mugur Isărescu la Preşedinţie este o glumă, în primul rând pebntru că nu cred că vrea.

abonare newsletter