Politică

Andrei Gerea, candidatul PNL la portofoliul Ministerului Economiei

Andrei Gerea este propunerea PNL pentru postul de ministru al Economiei, a anunţat, marţi, după şedinţa BPN, liderul liberal Crin Antonescu. "Este o variantă pe care am discutat-o şi cu premierul, este agreată", a menţionat Antonescu.

Antonescu a precizat că propunerea a fost aprobată în Biroul Politic Naţional, în unanimitate, de către cei 58 de membri prezenţi la şedinţă, potrivit Mediafax.

"Este o variantă pe care am discutat-o şi cu premierul, este agreată", a menţionat Antonescu.


Antonescu a mai spus că este vorba despre un minister foarte greu, într-o ţară care are principala problemă în sfera economică, pentru că există subiecte pe agendă foarte presante, urgente şi complicate, de genul Oltchim, Cuprumin, dar şi problema exploatării resurselor naturale.

"Pentru noi este unul dintre cele mai importante, atât prin prisma programului de guvernare, cât şi a propriului nostru program", a mai declarat preşedintele PNL, referindu-se la conceptul de reindustrializare ca punct principal al mandatului noului ministru.


Întrebat dacă are emoţii din partea preşedintelui Traian Băsescu, care ar putea respinge propunerea pentru Economie, Crin Antonescu a răspuns: "Eu am emoţii din ce în ce mai mult, eu sunt o persoană care mă îmbogăţesc din ce în ce mai mult, cu trecerea anilor".

Antonescu a precizat că nu există niciun motiv, în cee ce îl priveşte pe Andrei Gerea, ca preşedintele să exercite acest "curios drept de veto" pe care i l-a dat Curtea Constituţională.


Potrivit lui Antonescu, şi propunerea ca Ovidiu Silaghi să preia funcţia de ministru al Transporturilor s-a lovit de un refuz din partea preşedintelui, deşi la acel moment nu exista niciun motiv sau dosar. "Asta s-a uitat şi asta continuă mulţi confraţi de-ai dumneavoastră, mulţi de pe aici, să uite, să ignore", a continuat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a mai arătat că nu există "niciun temei" să se creadă "că şi lui Andrei Gerea îi va apărea un dosar", vreo declaraţie a cine ştie cui. "Nu am nicio emoţie în acest sens", a adăugat Antonescu. 


Andrei Gerea a declarat că este o sarcină care îl onorează şi, având în vedere toate greutăţile, nu ar fi de natură să îl "cocoşeze", ci speră să facă faţă încrederii care i s-a acordat.

"E un minister greu, traversăm o perioadă dificilă, deşi avem un indicator, producţia industrială, pe plus, după multă vreme. Ştiu că sunt multe lucruri nerezolvate încă", a mai spus Andrei Gerea, apreciind performanţa fostului ministru.


Liberalii au făcut această propunere pentru funcţia de ministru al Economiei în urma demisiei lui Varujan Vosganian, în 7 octombrie. Interimatul funcţiei a fost asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter