Politică

Traian Băsescu: Am trimis la CSM o copie a actului de coabitare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că Victor Ponta şi Crin Antonescu, actorii loviturii de stat din 2012, au demonstrat de la semnarea acordului de coabitare că nu au înţeles nimic din ce au făcut în vara anului trecut.

DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI:

Despre şedinţa CSM

- Felicit CSM pentru promptitudinea cu care a reacţionat la cererea unui procuror de a i se apăra reputaţia. Asta înseamnă că politicul nu poate face şi nu spune orice vrea.


Despre acordul de coabitare

- Am transmis CSM-ului o copie a acordului de coabitare, deşi acordul se află de pe 14 decembrie 2012 pe site-ul preşedinţiei.


- Mulţi se întreabă de ce a fost necesar acest acord

- Vă aduceţi aminte reacţia cancelariilor străine în urma loviturii de stat din 2012. Din păcate, actorii loviturii de stat, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au câştigat zdrobitor alegerile.


- Ei au demonstrat de la semnarea acordului că nu au înţeles nimic din ce au făcut în vara anului 2012. Amândoi sunt ca nişte bebeluşi în ceea ce priveşte funcţionarea instituţiilor statului.

- Este nevoie să citez ce scrie în acord. La capitolul independenţa justiţiei scrie: Respectul pentru valorile constituţionale şi pentru instituţiile fundamentale ale statului, începând cu justiţia, care nu trebuie să fie atacată şi astfel delegitimată. Mi se pare că azi CSM a judecat un astfel de caz din partea semnatarului acestui act.


- Un alt punct: numirea în funcţia de Avocatul Poporului a unei persoane independente

- Domnul Ghiţă trebuie să purceadă la cumpărarea unei televiziuni care să-i servească lui Ponta. Din păcate, am înţeles că abia azi Avocatul Poporului a anunţat că va analiza acest caz.


- Aceşti oameni nu vor respecta nici constituţia, nici legile, la fel cum nu au respectat constituţia şi legile când au pus în practică lovitura d stat eşuată din 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter