Politică

Ziua şi cearta în USL

După ce vicepremierul Liviu Dragnea i-a certat pe liberali pentru că au depus în Parlament proiectul privind alegerea primarilor în două tururi, marţi acesta s-a plâns că nu a primit niciun răpsuns de la PNL în privința proiectului său privind regionalizarea, deși acesta le-a fost trimis liberalilor acum patru săptămâni.

Mai mult, vicepremierul le-a dat acestora şi un ultimatum, şi anume să se pronunţe pe acest subiect până în 15 octombrie. Social democratul a mai acuzat că este nefiresc ca PSD şi PNL să propună proiecte diferite dacă respectă votanţii USL, adăugând totodată că PNL este un partid de fricoşi, prin propunerea privind alegerea primarilor prin două tururi.   

 Social democraţii: „Nu sunt tensiuni“

 În ciuda ultimelor discuţii din USL şi a avertismentelor unor lideri ai Uniunii, unii social democraţi clujeni consideră că neînţelegerle escaladează. Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, susţine că teme precum descentralizarea sau regionalizarea, teme mari de altfel nasc discuţii şi controverse, însă nu se poate discuta de tensiuni.


„Sunt teme importante care au fost luate în această perioadă în discuţie, sunt în dezbatere. Dezbaterile pe teme importante nasc de obicei discuţii, din punctul meu de vedere se escaladează, nu se poate vorbi de tensiuni“, a declarat Remus Lăpuşan.

 Urmează întâlniri „de urgenţă“

 Pe de altă parte, liberalii admit existenţa unor viziuni diferite în USL în privinţa proiectelor regionalizării şi descentralizării. De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, precizează că zilele acestea vor avea loc întâlniri pe acest subiect.


„Va exista o întâlnire a primului ministru şi a preşedinţilor de consilii judeţene pe subiectul descentralizării chiar miercuri. Pe de altă parte, există şi o comisie formată din 5 membri PSD şi alţi 5 membri PNL care discută cu vicepremeirul pe acest subiect, deci nu ştiu de ce se spune că se întârzie. Există viziuni diferite, într-adevăr, puncte divergente, de exemplu în privinţa trecerii Poliţiei la primării, mai sunt lucruri care trebuie discutate“, a declarat Horea Uioreanu.

abonare newsletter