Politică

Severin a demisionat din PSD

<p><img src="documente/stories/03_martie/28_ziua/adrian-severin.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />După două săptămâni de discuţii aprinse cu colegii de partid, europarlamentarul Adrian Severin a decis să îşi dea demisia din PSD.</p> <p />

 

Social democratul şi-a depus demisia ieri, în cadrul şedinţei Biroului Executiv al organizaţiei PSD Bucureşti, în care urma să fie analizată cererea de excludere a sa.


“Vă rog să acceptaţi să mă retrag în mod oficial din PSD. Este cazul, în aceste condiţii, să fac ceea ce pot eu face pentru a vă scuti şi de un sentiment de vinovăţie şi de implicarea în dispute care nu îşi au rostul”, a spus ieri Severin, citat de Mediafax.

“Cred că decizia cea mai corectă pentru domnia sa şi pentru partid ar fi să evite acest moment al excluderii, neplăcut pentru ambele părţi”, a explicat ieri, înainte ca Severin să demisioneze din partid, liderul PSD, Victor Ponta. Şedinţa Biroului Executiv al organizaţiei PSD Bucureşti urma să analizeze ieri după-amiază, solicitarea preşedintelui PSD, Victor Ponta în ceea ce priveşte excluderea lui Severin. “Surpriza ar fi ca eventual poate domnul Severin să îşi dea demisia. Nu exclud faptul că ar putea să îşi prezinte demisia şi aş saluta acest gest”, a mai spus Ponta înaintea deciziei lui Severin. Liderul PSD a adăugat că regretă faptul că întâlnirea cu pricina coincide cu ziua de naştere a lui Adrian Severin.


Vă reamintim că europarlamentarul Adrian Severin, acuzat de jurnaliştii de la Sunday Times că ar fi încasat o sumă de bani pentru a face lobby pentru o companie fictivă, a refuzat iniţial să demisioneze. Social democratul a respins acuzaţiile, considerându-le nefondate. Liderul PSD, Victor Ponta i-a solicitat încă din cursul săptămânii trecute să demisioneze din Parlamentul European şi din Partidul Social Democrat, pentru că “trebuie să îşi asume această responsabilitate politică”. Pe de altă parte, membrii grupului Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D) au aprobat săptămâna trecută, în unanimitate, excluderea eurodeputatului din acest grup europarlamentar. La rândul lor, social democraţii clujeni au precizat, în repetate rânduri că Adrian Severin “trebuie să-şi dea demisia de onoare, pentru că afectează imaginea României şi a PSD”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter