Politică

Apostu vrea şefia PDL Cluj-Napoca

<p><img src="documente/stories/03_martie/28_ziua/apostu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Primarul Sorin Apostu îşi va depune candidatura pentru conducerea PDL Cluj-Napoca în cursul acestei săptămâni.</p> <p> </p>

 

Democrat liberalii îşi aleg, la sfârşitul acestei săptămâni, liderul la municipiu. Sorin Apostu este deocamdată singurul candidat anunţat oficial la conducerea organizaţiei municipale.


 

Chiar dacă nu şi-a depus oficial candidatura, primarul Sorin Apostu a declarat pentru monitorul că o va depune în cursul acestei săptămâni, înscriindu-se astfel în cursa pentru şefia PDL Cluj-Napoca. Democrat liberalii clujeni susţin candidatura lui Apostu şi cspun că primarul Clujului este cel mai îndreptăţit să preia conducerea organizaţiei municipale. Potrivit pedeliştilor de la Cluj, „este firesc ca Apostu să candideze, fiind şi edil-şef şi având în vedere că cele două funcţii se completează”.


Proiecte vechi şi noi

Sorin Apostu a declarat pentru monitorul că îşi doreşte să se înscrie în cursa pentru şefia PDL Cluj-Napoca cu gândul de a continua proiectele începute şi de începe altele noi. „Îmi voi depune candidatura zilele acestea. Doresc să avem aceeaşi politică îndreptată înspre cetăţeni. De exemplu, să avem consilieri locali responsabili pentru fiecare cartier, să păstrăm proiectele în plan administrativ. Referitor la faptul că domnul Hărdău nu va candida, a spus că este timpul pentru un suflu nou, dar eu doresc să rămână alături de noi, pentru că este importantă experienţa sa”, a declarat Apostu pentru monitorul.


Hărdău: „Cred că zece ani au fost suficienţi”

La rândul său, Mihail Hărdău – care a stat la şefia organizaţiei municipale zece ani - a declarat pentru monitorul că a decis să nu mai candideze şi că susţine candidatura edilului şef, Apostu fiind potrivit să se înscrie în cursa pentru această funcţie. Hărdău consideră că funcţia administrativă pe care o Sorin Apostu o deţine se completează cu cea politică. „Mă bucur că s-a decis să candideze, şi eu m-am decis să nu candidez... Cred că au fost suficienţi zece ani, este timpul să se regenereze organizaţia. Este un avantaj din ambele părţi, în ambele sensuri. O anumită certificare politică în planul partidului de guvernământ şi în plan administrativ. Organizaţia are nevoie de un suflu nou. Este perioada în care se schimbă generaţiile. Sunt oameni vulnerabili în faţa schimbărilor, eu, dimpotrivă, cred că este nevoie de asta, schimbarea trebuie să vină natural”, a explicat Hărdău pentru monitorul.


Buda: „Nu susţin mai mult pe unii sau pe alţii”

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat pentru monitorul că decizia lui Sorin Apostu de a candida la şefia PDL Cluj-Napoca este firească, acesta deţinând şi funcţia de primar. “Nu susţin mai mult pe unii sau pe alţii, dar salut decizia lui de a candida la şefia PDL Cluj-Napoca. Este şi firesc, pentru că este şi primar”, a declarat Buda.


Adrian Popa vrea să fie prim-vicepreşedinte

Fostul viceprimar în mandatul lui Emil Boc, Adrian Popa, s-a înscris chiar ieri în cursa pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca. „Nu ştiu câţi se vor înscrie, sper să fie competiţie. Ca şi candidat la această funcţie cred că primordială va fi şi este lupta care ne aşteaptă la alegerile din 2012”, a declarat Popa pentru monitorul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter