Politică

Mihai Szeplekan a demisionat din Biroul Politic Judeţean al PNL

Mihai Szeplekan, cel care ar fi trebuit să îi fie contracandidat lui Horea Uioreanu, la alegerile PNL Cluj care nu au mai avut loc, a demisionat din Biroul Politic Judeţean, aşa cum de altfel anunţa încă de săptămâna trecută.

Mihai Szeplekan

„Îi mulţumesc mult lui Horea Uioreanu că s-a gândit la mine, că m-a dorit în echipa sa, dar cred că moral şi cinstit din partea mea este să refuz această propunere, să mă retrag şi să las loc unui om de-al său, care l-a susţinut şi l-a sprijinit de la bun început în competiţia pentru preşedinţia PNL Cluj“, a declarat Mihai Szeplekan.  

Totodată, acesta spune că a sperat până în ultimul moment că vor fi organizate alegeri în PNL Cluj, „că vom avea un preşedinte ales, că eu voi câştiga!“. „Conducerea centrală ar fi putut decide să reprogrameze alegerile peste două săptămâni şi cred că toţi colegii mei ar fi fost foarte mulţumiţi. S-a hotărât, însă, că este mai bine ca Horea Uioreanu să fie numit, direct, preşedinte interimar, iar eu nu pot decât să mă declar împăcat cu această situaţie. Încerc să înţeleg argumentele conducerii partidului şi să respect această decizie. Am fost întotdeauna extrem de devotat partidului, prin urmare, trebuie să admit că se impune să mergem mai departe în această formulă, să dovedim că putem fi o echipă puternică. Îl asigur pe Horea Uioreanu şi pe toţi colegii mei că vor putea miza la fel de mult pe sprijinul meu ori de câte ori situaţia o va cere!“, mai spune liberalul.


Szeplekan va fi înlocuit de un primar

Horea Uioreanu, noul lider al PNL Cluj nu comentează demisia colegului său şi precizează că lista celor care fac parte din BPJ al PNL va fi completată cu un primar care va fi ales sau desemnat de către ceilalţi primari, în mod democratic. „Nu comentez demisia lui Szeplekan, am luat act de aceasta, dar nu comentez. Acest loc va fi completat de un primar. Ceilalţi primari vor desemna sau vor alege o persoană, eu sunt un preşedinte democrat şi cred că aceasta este varianta cea mai potrivită“, a spus Horea Uioreanu.

Liberalii clujeni preferă interimatul

Alegerile la organizaţia PNL Cluj ar fi trebuit să aibă loc în 14 septembrie, dar au fost anulate din vicii de organizare. Astfel, după ce, mai bine de doi ani de zile organizaţia municipală a PNL a fost condusă de mai multe echipe interimare, acum şi organizaţia judeţeană s-a ales cu o conducere interimară, cel puţin până la alegerile europarlamentare.

abonare newsletter