Politică

Contractul pentru drumuri se semnează pe 4 aprilie

<p /><img src="documente/stories/03_martie/29_ziua/06-drum-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Contractul pentru reabilitarea a peste 700 de kilometri de drumuri judeţene va fi semnat la începutul lunii aprilie, deşi câştigătorul licitaţiei a fost desemnat oficial încă din data de 7 martie.

Consorţiul condus de Midanne Invest a fost invitat oficial la semnarea contractului cu administraţia judeţeană.

„Noi am trimis o invitaţie oficială câştigătorilor prin care îi invităm ca în data de 4 aprilie să se prezinte pentru semnarea contractului. Aceasta este procedura oficială, autoritatea contractantă trebuie să trimită oficial o invitaţie la semnarea contractului”, a explicat pentru monitorul vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica. Vă reamintim că asocierea dintre Midanne Invest Grup SRL, Panpetrol Com SRL, Specialist Consulting SRL, Proiect Bucureşti Grup Consultanţă Imobiliară SA, Simarc SA, I&C Transilvania Construcţii SRL şi Coratim SRL a fost declarată câştigătoare pentru toate cele şapte loturi de drumuri scoase la licitaţie, totalizând peste 700 de kilometri de drumuri judeţene. De altfel, asocierea în fruntea căreia se află Midanne Invest Grup SRL a fost singura care a depus oferte pentru toate cele şapte loturi de drumuri. La licitaţie a mai participat asocierea dintre Drumuri Bihor SA şi Proexco SRL, care a licitat doar lotul 1, pentru care a propus un preţ de 139,9 milioane de lei.


 

Între 21 şi 31 de milioane de euro pentru fiecare lot


 

Asocierea declarată câştigătoare a depus următoarele oferte pentru cele şapte loturi de drumuri judeţene ce urmează să fie reabilitate: lotul 1 – 109,8 milioane de lei fără TVA (25,4 milioane de euro), lotul 2 – 132,6 milioane de lei fără TVA (30,7 milioane de euro), lotul 3 – 121,4 milioane de lei fără TVA (28,1 milioane de euro), lotul 4 – 120,6 milioane de lei fără TVA (27,9 milioane de euro), lotul 5 – 93 de milioane de lei fără TVA (21,5 milioane de euro), lotul 6 – 112,4 milioane de lei fără TVA (26 de milioane de euro) şi lotul 7 – 134,3 milioane de lei fără TVA (31,1 milioane de euro).


 

Tişe: „Premieră la nivel naţional”


 

„Este cel mai important proiect de infrastructură al judeţului Cluj derulat în ultimii 20 de ani, fiind o premieră în acest sens şi la nivel naţional, fiind avute în vedere modernizarea a aproximativ 720 kilometri de drumuri judeţene. Sunt convins că în doi ani judeţul nostru va beneficia de o infrastructură de transport rutier adecvată, care, alături de dezvoltarea infrastructurii de transport în general, să ducă la creşterea atractivităţii Clujului pentru investiţii. La acestea se adaugă şi gradul de mulţumire a cetăţenilor. În cadrul întâlnirilor avute în ultimii ani cu cetăţenii din judeţ, problema infrastructurii de transport s-a reliefat, de departe, ca fiind principala doleanţă a acestora”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, la momentul atribuirii licitaţiei.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter