Politică

Roşia Montană, cel mai neconstituţional proiect de lege trimis Parlamentului de Guvern

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean consideră că Roşia Montană este "cel mai neconstituţional proiect de lege trimis Parlamentului de Guvern", din 1990 încoace, iar în eventualitatea în care el va fi votat în forma actuală, PDL este hotărât să îl conteste la Curtea Constituţională.

“PDL şi-a exprimat foarte clar poziţia. Am spus că suntem pentru investiţii în domeniul minier, că suntem pentru crearea de locuri de muncă şi orice iniţiativă de acest fel a Guvernului Ponta va avea tot sprijinul PDL. Acolo unde se apreciază că activitatea de minerit trebuie reluată pentru că ea este oportună, este rentabilă şi respectă întru totul condiţiile de mediu, PDL va spune da", a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, Ioan Oltean, referindu-se la proiectul Roşia Montană, relatează Mediafax.

Potrivit acestuia, Guvernul şi primul-ministru "nu au curajul responsabilităţii maxime, curajul de a decide într-un proiect atât de important ca Roşia Montană".


"Lipsa de curaj şi de decizie s-a manifestat prin transmiterea proiectului respectiv în sarcina Parlamentului pentru a fi reglementat printr-un act normativ cu caracter organic, deşi proiectul în sine este de competenţa exclusivă a Executivului. O asemenea experienţă am mai trăit doar pe vremea lui Adrian Năstase, când privatizarea Petrom a fost pusă în sarcina Parlamentului şi nu însuşită de Guvern. Lucrurile se repetă. Se pare că istoria se repetă", a spus Ioan Oltean.

El a adăugat că PDL s-a pronunţat ferm că este împotriva "proiectului Ponta-Roşia Montană", iar la şedinţa de Birou Permanent de constituire a comisiei speciale, PDL, prin parlamentarii săi, s-a pronunţat împotriva acestei comisii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter