Politică

Războiul din USL continuă

Avertismentele liderului PNL, Crin Antonescu, îi nemulţumesc pe unii social democraţi clujeni.

Ruperea USL este tot mai credibilă. Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că Victor Ponta ar trebui să se hotărască dacă îl susține la candidatura pentru alegerile prezidențiale, precizând că în cazul în care USL se va rupe, premierul ar trebui să demisioneze. Antonescu a adăugat că a fost atacat de Victor Ponta prin interpuşi şi prin „postul său de casă“, că nu va încerca ruperea USL, dar nu poate garanta „pentru ceilalţi“.

În schimb, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a dat asigurări că USL nu se rupe şi că va avea, săptămâna viitoare, o întâlnire cu liderii PSD din teritoriu, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional. Anterior, Ponta afirmase că PSD nu îl va susţine „cu forţa“ pe Antonescu la prezidenţiale dacă acesta nu va dori sprijinul social democraţilor.


Mircea Jorj: „USL nu se rupe, dar toate au o limită!“

Ieşirile nu tocmai prezidenţiabile ale liderului PNL îi nemulţumeşte pe social democraţii clujeni, care îi amintesc acestuia că la alegerle prezidenţiale va avea nevoie de PSD.

„Nu apreciez reproşurile domnului Antonescu, cred că a avut o ieşire nu tocmai prezidenţiabilă. Vrea, nu vrea, are nevoie de social democraţi. Nu cred că USL se va rupe, dar toate lucrurile au o limită. Suntem la putere, nu în opoziţie“, a declarat preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj.


Marius Nicoară: „USL nu se va rupe“

Liberalii clujeni sunt convinşi că, în ciuda divergenţelor dintre cei doi lideri USL, Uniunea nu se va rupe. Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, spune că punctele de vedere ale celor doi se vor compatibiliza, în cele din urmă.

„Nu se rupe USL, apar divergenţe ca în orice familie sau construcţie politică, atunci când societatea e scindată. Dar eu cred că punctele de vedere se vor compatibiliza, în cele din urmă. Sunt convins că USL nu se va rupe“, a declarat Nicoară.

abonare newsletter