Politică

Amenzi pentru taximetrişti şi parcarea ilegală

<p><img src="documente/stories/03_martie/28_ziua/05-strada-clinici-nmod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Poliţiştii locali clujeni au continuat în perioada 21-24 martie verificările în ceea ce-i priveşte pe taximetrişti.</p>

 

 


În urma acţiunilor au fost încheiate 68 de pocese-verbale de constatare a contravenţiei în conformitate cu prevederile HCL nr.109/2010, pentru staţionarea taxi-urilor în alte locuri decât în standurile aprobate de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea, poliţiştii au încheiat 27 de procese-verbale de constatare a contravenţiei în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002. Pe lângă sancţiunea contravenţională, în valoare totală de 4.200 de lei, s-a aplicat fiecărui contravenient câte un punct de penalizare.


Anterior acestei acţiuni, respectiv în perioada 1-24 martie s-au făcut verificări şi în ceea ce priveşte modul în care se respectă reglementările legale privind staţionarea şi parcarea. În conformitate cu HCL nr. 149/2009, în zona spitalelor din perimetrul străzilor I. Haţieganu – Clinicilor au fost ridicate 22 de autovehicule staţionate neregulamentar, iar şoferii acestora au fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 200 şi 400 de lei. În perimetrul străzilor Piezişă – Clinicilor, o altă zonă unde se înregistrează probleme privind respectarea legii, s-au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale autovehiculelor staţionate neregulamentar şi a fost dispusă măsura complementară de blocare a roţilor pentru opt autovehicule. Cuantumul total al amenzilor s-a ridicat la 13.000 de lei.    M.O.

abonare newsletter