Politică

Clădirea care stătea în calea stadionul a fost demolată

<p><img src="documente/stories/03_martie/28_ziua/05-cladire-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clădirea care încurca lucrările la noul stadion al judeţului, „Cluj Arena”, a fost demolată la finalul săptămânii trecute.</p>

 

Construcţia care a aparţinut firmei SC Tenko SA a fost demolată, după ce Primăria a plătit despăgubiri de 60.000 de euro.


Constructorii stadionului aveau nevoie de terenul pe care se afla construcţia firmei Tenko SRL pentru finalizarea arenei. Astfel, la începutul acestei luni, consilierii locali clujeni au fost convocaţi pentru o şedinţă de urgenţă în vederea luării unei decizii pentru eliberarea terenului din proximitatea „Cluj Arena”. Comisia de negociere a CL, care a a mediat discuţiile privind valoarea despăgubirilor care se cuvin SC Tenko SRL pentru investiţiile realizate pe terenul concesionat, a ajuns la concluzia că aceste despăgubiri se ridică la suma de 60.000 de euro. Consilierul local Steluţa Cătăniciu (PNL), cea care a condus negocierile cu Tenko, a precizat că au existat două expertize, una comandată de Primărie şi o alta de firma care a concesionat terenul de lângă stadion. Expertiza municipalităţii evalua imobilul la 55.000 de euro, iar cea a Tenko la 68.000 de euro. În urma negocierilor s-a ajuns la o sumă de 60.000 de euro, care a fost votată de consilieri. Astfel, plata către Tenko s-a făcut în 21 martie, iar pe 22 martie s-a făcut predarea-primirea amplasamentului.


Stadionul, gata în august

 


Cu ocazia unei vizite pe şantierul arenei, efectuate săptămâna trecută, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica, a dat asigurări că lucrările la “Cluj Arena” vor fi gata la termen, adică la începutul lunii august a acestui an. La momentul actual, 80% din lucrările de infrastructură (lucrări cu beton şi acoperiş) sunt finalizate, iar 30% din totalul lucrărilor de instalaţii au fost deja executate. „Au reînceput lucrările în plin după perioada de iarnă. În ceea ce priveşte lucrările de infrastructură, sunt în proporţie de 80% finalizate. După cum vedeţi, am început deja montarea învelitoarei şi urmează ca în două săptămâni să se monteze în totalitate cadrele metalice pentru acoperiş, după care vom ieşi cu macaralele din incinta stadionului şi se va trece la lucrările pentru gazon şi pentru pista de atletism”, a declarat Radu Bica. El s-a arătat încrezător că nu vor fi probleme nici de acum încolo, iar stadionul va fi finalizat în luna august, aşa cum prevede contractul încheiat cu consorţiul condus de ACI Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter