Politică

58 de firme vor pista aeroportului

<p>Doar două societăţi comerciale s-au mai interesat în ultima săptămână de licitaţia pentru realizarea primei etape de 2.100 de metri a pistei de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.</p> <p />

Astfel, până ieri, 58 de societăţi comerciale au ridicat documentaţia aferentă acestei licitaţii. Ultimele două firme interesate sunt Aviotrade Service SRL – Honeywell Airport Systems Bucureşti şi CEA Cooperativa Edile Appennino SCRL Italia. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 4 aprilie, ofertele urmând să fie deschise pe 7 aprilie. Valoarea estimată a contractului este de 39,9 milioane de euro.

„Constatăm cu satisfacţie interesul extrem de ridicat manifestat de societăţile de profil, atât din ţară cât şi din străinătate, faţă de acest obiectiv major de investiţii al Consiliului Judeţean Cluj, interes care ne îndreptăţeşte să sperăm la finalizarea cu succes a procedurii. Importanţa investiţiei este una de necontestat în condiţiile în care construirea unei noi piste va contribui la consolidarea poziţiei de lider regional în domeniul aeroportuar deţinute de Aeroportul din Cluj şi va favoriza totodată promovarea unor proiecte importante legate de dezvoltarea generală a întregii regiuni”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica. M.O.


 

abonare newsletter