Politică

Schimb de replici ”acide” între Ioan Petran şi Daniel Buda în cazul lui Gheorghe Şurubaru

Un schimb de replici "acide" a avut loc între preşedintele PNL Cluj, Ioan Petran şi preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda pe tema incompatibilităţii viceprimarului PDL Gheorghe Şurubaru.

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, i-a răspuns preşedintelui PNL Cluj, Ioan Petran - care i-a cerut să iasă public, ca apărător al Agenţiei Naţionale de Integritate, şi să le spună clujenilor cum se raportează la cazul viceprimarului PDL Gheorghe Şurubaru, acuzat de ANI de incompatibilitate şi săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii - afimând că nimeni de la PDL, indiferent de cine a fost vorba, nu a intervenit în justiție, așa cum o face astăzi PNL și PSD, încercând să își subjuge justiția în cel mai comunist mod posibil.

Daniel Buda a afirmat că, în loc să se procupe de activitatea sa şi a ANI, şi-ar fi dorit ca Ioan Petrean să iasă în public cu proiecte de interes pentru comunitatea clujeană pentru că, de când ocupă funcţia de consilier judeţean al USL, nu a reuşit să se remarce cu nimic.


Preşedintele PDL Cluj a mai adăugat, în legătură cu declaraţiile referitoare la situaţia de incompatibilitate a viceprimarului Gheorghe Şurubaru că, înainte de a lansa acuzaţii, PNL Cluj ar trebui să îşi amintească şi faptul că deputați sau consilieri locali din PNL de la Cluj, au intrat şi ei în mod clar și de netăgăduit sub incidența prevederilor legale a conflictului de interese.

„Apreciez preocuparea dumneavostră în legătură cu activitatea ANI, însă nu îmi amintesc să fi avut astfel de preocupări atunci când consilieri locali sau deputați din PNL de la Cluj, au intrat în mod clar și de netăgăduit sub incidența prevederilor legale a conflictului de interese. Împrejurarea că, pentru domnul Gheorghe Șurubaru s-a pronunțat o decizie ANI, este o dovadă că această instituție este independentă și ea lucrează dar, până la pronunțarea unei decizii definitive, și domnul viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca beneficiază de prezumția de nevinovăție, iar instanța își va spune ultimul cuvânt”, a precizat preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, într-un comunicat de presă.


Buda a mai afirmat că, în PDL, nimeni, niciodată, nu a intervenit în justiție așa cum o face astăzi PNL și PSD.

„Niciodată însă, nimeni de la PDL, indiferent de cine a fost vorba, nu a intervenit în justiție, așa cum o face astăzi PNL și PSD, încercând să își subjuge justiția în cel mai comunist mod posibil. Niciodată PDL nu a modificat o lege în interesul partidului, așa cum o face astăzi USL cu Legea ANI. Rămân mai departe un susținător al independenței acestei Agenții, urmând ca de fiecare dată instanța să aibă ultimul cuvânt”


De asemenea, preşedintele PDL Cluj îl sfătuieşte pe Ioan Petrean să renunţe la limbajul de mahala în spaţiul public şi să se preocupe de problemele judeţului îl loc să îşi facă griji pentru el.

”Ar fi bine să vă preocupați de problemele județului, pe care le-ați uitat și dumneavostră și toți cei care ați fost aleși, transformându-vă într-o masă ineptă. Și nu vă mai întrebați unde sunt eu! Eu sunt aici, lângă dumneavostră, încercând să vă salvez din mocirla urât mirositoare în care vă afundați în fiecare zi. Păcat că nu prea reușesc”, îşi încheie Buda comunicatul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter