Politică

Clujul „înverzeşte” cu trei noi parcuri

<p /><img src="documente/stories/03_martie/24_ziua/05-mare-parcul-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujul va avea în curând trei noi parcuri, în cartierele Mănăştur şi Între Lacuri, a anunţat ieri primarul Sorin Apostu. În plus, în mai multe zone din oraş vor fi amplasate în curând şi aparate de fitness în aer liber.

„Două dintre parcuri se vor afla în Mănăştur. La unul vom începe lucrul chiar de săptămâna viitoare, pe un teren în suprafaţă de 4.250 de metri pătraţi, ce va fi transformat după modelul parcul Rozelor. Va cuprinde loc de joacă pentru copii, piste pentru role şi biciclete, dar şi terenuri pentru sport şi aparate de fitness. Parcul va fi amplasat în zona străzilor Negoiu-Parâng-Mehedinţi”, a informat primarul Clujului.

Parteneriat cu baza Unirea


Cel de-al doilea parc din Mănăştur se va afla în directă legătură cu Baza sportivă „Unirea”. „Acest parc va fi realizat în colaborare cu cei de la baza Unirea şi va avea piste de role şi biciclete, aparate de fitness”, a arătat Apostu.

Lucrările la ameanajarea celui de-al treilea parc, pe strada Tulcea din cartierul Între Lacuri, au început deja. Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, pe un teren recuperat de municipalitate şi va avea dotări similare cu celelalte două. „Am ales aceste locaţii pentru noile parcuri pentru că nu existau parcuri în zonă”, a subliniat edilul-şef al Clujului. Parcul din zona Negoiu-Parâng-Mehedinţi şi cel din cartierul Între Lacuri vor fi finalizate în jurul datei de 1 iunie. De dotările din parcuri se va ocupa firma Dupex, iar aleile vor fi realizate de cei de la Diferit şi Kiat.


Investiţii de 2,2 milioane de lei

În ceea ce priveşte valoarea investiţiilor, parcul de pe Mehedinţi va costa 700.000 de lei, iar cel de pe Tulcea 1,5 milioane de lei. Pentru parcul din zona bazei Unirea nu a fost avansată încă nici o sumă, având în vedere că investiţia va fi realizată în regim de parteneriat.


E gata imediat şi parcul Detunata

De asemenea, primarul Sorin Apostu a ţinut să mai anunţe că în perioada imediat următoare vor fi gata lucrările de modernizare a parcului Detunata din cartierul Gheorgheni. „Parcul Detunata are o suprafaţă de 90.000 de metri pătraţi şi va avea un foişor acoperit, şase mese pentru jocuri, două mese pentru tenis de masă, cinci aparate de fitness, două balansoare, un leagăn şi o pistă de biciclete. Investiţia se ridică la 240.000 de lei”, a explicat primarul.


Aparate de fitness în tot oraşul

Tot în această perioadă, Primăria va dota zece zone din oraş cu aparate de fitness în aer liber. „Am promis încă de anul trecut că vom monta astfel de aparate de fitness în toate cartierele oraşului. Cred că aţi observat că toate aparatele de fitness montate deja în parcurile din oraş sunt ocupate încă de la primele ore ale dimineţii de către clujeni. Pe lângă cereri de reparaţii la străzi, avem şi foarte multe cereri de amplasare de astfel de dotări pentru fitness în mai multe locuri din oraş”, a afirmat primarul. Aparatele vor fi montate în următoarele zone: Gheorgheni – parcurile Detunata şi Lăcrămioarelor (lângă complexul Diana), Mărăşti – parcul Aurel Vlaicu – Expo Transilvania, Între Lacuri – parcul Tulcea, Grigorescu – pe strada 1 Decembrie, pe malul Someşului, Mănăştur – parcurile Primăverii, Mehedinţi şi Plopilor, Zorilor – lângă complexul Perla şi Gruia – Cetăţuie. În fiecare dintre aceste zone vor fi montate câte cinci aparate furnizate de firmele Ziegler şi Paniman pentru preţul de 400.000 de lei. „Pe lângă parcuri, mai avem o promisiune de onorat privind montarea unor astfel de aparate de fitness la Liceul «Mihai Eminescu», odată ce direcţiunea va găsi spaţiul potrivit. Ei au participat la mai multe concursuri şi acţiuni organizate de Primărie şi au câştigat acest premiu”, a încheiat primarul Sorin Apostu.


 

 

abonare newsletter